Gรผnรผn ilk yarฤฑsฤฑnda yรผkseliล eฤiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarฤฑyla รถnceki kapanฤฑลa gรถre 34,93 puan deฤer kazanarak 2.574,13’e รงฤฑktฤฑ. Toplam iลlem hacmi 18,7 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti.
ฤฐlk yarฤฑda bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 2,17 ve holding endeksi yรผzde 1,30 deฤer kazandฤฑ.
Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 2,36 ile ulaลtฤฑrma, en รงok kaybettiren ise yรผzde 1,18 ile spor oldu.
Analistler, devam eden resesyon endiลelerine karลฤฑn ekonomilerde yumuลak bir iniล yapฤฑlabileceฤine iliลkin beklentilerin etkisiyle kรผresel pay piyasalarฤฑnda pozitif bir seyir izlendiฤini ifade etti.
Bugรผn yurt iรงinde veri gรผndeminin sakin olduฤunu aktaran analistler, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) ve Avrupa Merkez Bankasฤฑ (ECB) yetkililerinin sรถzle yรถnlendirmelerinin yanฤฑ sฤฑra ABD’de ikinci el konut satฤฑลlarฤฑ ve Chicago Fed ulusal faaliyet endeksinin takip edileceฤini bildirdi.
Analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 2.500 puanฤฑn destek, 2590 seviyesinin direnรง konumunda bulunduฤunu kaydetti.







