Atlanta Fed Baลkanฤฑ Raphael Bostic, ABD merkez bankasฤฑnฤฑn iki veya รผรง tane daha yarฤฑm puanlฤฑk faiz artฤฑrฤฑmฤฑ yapmasฤฑnฤฑ beklediฤini, ancak daha bรผyรผk bir ลey kullanmasฤฑ gerekmediฤini belirterek, enflasyona dair bazฤฑ umut verici iลaretlere dikkat รงekti.
Bostic, “รnรผmรผzdeki รผรง ila dรถrt ay iรงinde ekonomide olmasฤฑnฤฑ beklediฤim ลey gรถz รถnรผne alฤฑndฤฑฤฤฑnda, bunun (75 baz puanlฤฑk bir faiz artฤฑลฤฑ) dรผลรผk olasฤฑlฤฑklฤฑ bir sonuรง olduฤunu sรถyleyebilirim. Pandemi boyunca gerรงekten kalฤฑcฤฑ olan bir dizi tedarik zinciri sorunu, gevลeme belirtileri gรถstermeye baลlฤฑyor. Kamyonculuk ลirketleri daha รถnce olduฤu gibi artฤฑk iลlerini geri รงevirmiyor ve nakliye darboฤazlarฤฑ hafifliyor” dedi.
Bu arada Bostic, Ukrayna’daki savaลtan ve hanehalklarฤฑnฤฑn yรผksek enflasyona potansiyel olarak harcamalarฤฑ geri รงekerek tepki vermesi nedeniyle talepte henรผz gerรงekleลmemiล aลaฤฤฑ yรถnlรผ riskler gรถrdรผฤรผnรผ sรถyledi.







