Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

GรœNDEM – Tรผketici gรผveni ve PPK รถzeti takip edilecek

ฤฐรงeride Tรผketici Gรผven Endeksi ve PPK รถzeti, dฤฑลŸarฤฑda ise Powell ve Bailey'in konuลŸmalarฤฑ izlenecek.
GรœNDEM - Tรผketici gรผveni ve PPK รถzeti takip edilecek Borsatek

Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu (TรœฤฐK) ve Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB) tarafฤฑndan hazฤฑrlanan tรผketici gรผven endeksi, yurt iรงinde en รถnemli veri olacak. TCMB Para Politikasฤฑ Kurulu toplantฤฑ รถzeti de gรผndemde yer alฤฑyor.

Yurt dฤฑลŸฤฑnda ABD Merkez Bankasฤฑ BaลŸkanฤฑ Jerome Powell ve ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ(BoE) BaลŸkanฤฑ Andrew Bailey’in konuลŸmalarฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra, Euro Bรถlgesi enflasyonu da takip edilecek.

-ร–ne ร‡ฤฑkan BaลŸlฤฑklar-

Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Nureddin Nebati,ABDโ€™nin ekonomi ve iลŸ dรผnyasฤฑnฤฑn รถnde gelen STK’larฤฑndan Uluslararasฤฑ Mutabakat iรงin ฤฐลŸ Konseyi’nin (BCIU) dรผzenlediฤŸi toplantฤฑda; saฤŸlฤฑk hizmetleri, altyapฤฑ, bankacฤฑlฤฑk ve finans sektรถrlerinde faaliyet gรถsteren ลŸirketlerin รผst dรผzey yรถneticileri ile bir araya geldi.

Elektrik รœretim Aลž (EรœAลž) tarafฤฑndan 2,2 milyar TL sermayeyle EUAS International AS unvanlฤฑ, yeni bir ลŸirket kurulmasฤฑna karar verildi.

Rusya Devlet BaลŸkanฤฑ Vladimir Putinโ€™in talimatฤฑyla Rusya Savunma BakanlฤฑฤŸฤฑ, Plesetsk Uzay รœssรผโ€™nden yaptฤฑฤŸฤฑ fฤฑrlatma ile Sarmat adlฤฑ kฤฑtalararasฤฑ balistik fรผzeyi test etti.

ABDโ€™li yetkililer, Rusyaโ€™nฤฑn kฤฑtalararasฤฑ balistik fรผze denemesinin รถnceden planlandฤฑฤŸฤฑnฤฑ ve ABDโ€™nin uluslararasฤฑ anlaลŸmalar dahilinde bilgilendirildiฤŸini ifade ederek, ABDโ€™nin fรผzeyi takip ettiฤŸini ve endiลŸelenmediฤŸini aktardฤฑ.

ABDโ€™nin baลŸkenti Washington DCโ€™de dรผzenlenen G20 Maliye Bakanlarฤฑ ve Merkez Bankasฤฑ BaลŸkanlarฤฑ Toplantฤฑsฤฑna รงevrimiรงi olarak katฤฑlan Rusya Maliye Bakanฤฑ Anton Siluanovโ€™un konuลŸmasฤฑ sฤฑrasฤฑnda ABD Hazine Bakanฤฑ Janet Yellenโ€™de dahil birรงok bakanฤฑn salonu terk ettiฤŸi aktarฤฑldฤฑ.

ABD, Rusya merkezli kripto para madenciliฤŸi ลŸirketi BitRiver, Rus ticari bankasฤฑ Transkapitalbank ve Rus oligark Konstantin Malofeyev tarafฤฑndan yรถnetilen ve 40โ€™tan fazla kiลŸi ve kuruluลŸtan oluลŸan kรผresel bir aฤŸa yaptฤฑrฤฑm uyguladฤฑ.

-Yurt ฤฐรงi Gรผndem-

TCMB ve TรœฤฐK tarafฤฑndan birlikte oluลŸturulan tรผketici gรผven endeksi Nisan ayฤฑ rakamlarฤฑ aรงฤฑklanacak. Tรผketici gรผveni Nisan ayฤฑnda yรผzde 1,9 artฤฑลŸla 72,5 seviyesine รงฤฑkmฤฑลŸtฤฑ (10.00).

Aynฤฑ saatte TรœฤฐK ลžubat ayฤฑna iliลŸkin tarฤฑmsal girdi fiyatlarฤฑnฤฑ yayฤฑmlayacak. Tarฤฑmsal girdi fiyatlarฤฑ ลžubat’ta aylฤฑk yรผzde 10,12 artarken, yฤฑllฤฑk artฤฑลŸ yรผzde 57,26 seviyesine รงฤฑkmฤฑลŸtฤฑ.

TCMB, 14 Nisan tarihli Para Politikasฤฑ Kurulu(PPK) toplantฤฑ รถzetini yayฤฑnlayacak (14.00).

TBMM Genel Kurulu’nda Yeni Spor Kanunu Teklifi รผzerindeki gรถrรผลŸmeler devam edecek (14.00).

Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalฤฑk verileri yayฤฑmlanacak. TCMB haftalฤฑk bรผlteninde yurt dฤฑลŸฤฑ yerleลŸiklerin hareketleri, rezervler ve yurt iรงi yerleลŸiklerin dรถviz pozisyonu รถncelikli olarak izlenecek (14.30).

-Yurt DฤฑลŸฤฑ Gรผndem-

Fransa’nฤฑn imalat sektรถrรผ gรผven endeksi Nisan ayฤฑ rakamlarฤฑ aรงฤฑklanacak. Endeks bir รถnceki ay 106 seviyesinde gelmiลŸti (09.45).

Avrupa’da gรผnรผn verisi Euro Bรถlgesi tรผketici fiyatlarฤฑ Mart ayฤฑ final rakamlarฤฑ olacak. ร–ncรผ verilerle tรผketici fiyatlarฤฑnda aylฤฑk yรผzde 2,5, yฤฑllฤฑk yรผzde 7,5 artฤฑลŸ yaลŸanmฤฑลŸtฤฑ (12.00).

Rusya Merkez Bankasฤฑ BaลŸkanฤฑ Elvira Nabiullina, Duma’da konuลŸacak.

Gรผnรผn eski kฤฑta iรงin son verisi Euro Bรถlgesi tรผketici gรผven endeksi รถncรผ rakamlarฤฑ olacak (17.00).

ABD’nin Philadelphia bรถlgesinin iลŸ aktivitesini yansฤฑtan Philadelphia Fed iลŸ koลŸullarฤฑ endeksi Nisan ayฤฑ rakamlarฤฑ gelecek. Endeks bir รถnceki ay 27,4 puan seviyesinde aรงฤฑklanmฤฑลŸtฤฑ (15.30).

Aynฤฑ saatte her hafta olduฤŸu gibi iลŸsizlik baลŸvurularฤฑ rakamlarฤฑ da karลŸฤฑlanacak.

Conferance Board รถncรผ gรถstergeler endeksi ve doฤŸal gaz stoklarฤฑ, ABD’nin diฤŸer beklenen verileri olacak (17.00, 17.30).

ABD Merkez Bankasฤฑ BaลŸkanฤฑ Jerome Powell, รถnce bir etkinlikte, ardฤฑndan Uluslararasฤฑ Para Fonu(IMF) tarafฤฑndan dรผzenlenen kรผresel ekonomiye iliลŸkin panelde konuลŸma yapacak (18.00, 20.00).

ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ(BoE) BaลŸkanฤฑ Andrew Bailey, Washington’daki Peterson Uluslararasฤฑ Ekonomi Enstitรผsรผ’nรผn IMF ve Dรผnya Bankasฤฑ toplantฤฑlarฤฑ nedeniyle dรผzenlediฤŸi panelde konuลŸacak (19.30).

Gรผnรผn kapanฤฑลŸฤฑ Arjantin’den gelecek ลžubat ayฤฑ ekonomik aktivite verileriyle yapฤฑlacak (22.00).

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.652846.66770.03%
EURO 53.223853.2353-0.17%
JAPON YENฤฐ 3.473.4780.14%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.638757.6787-0.17%
STERLฤฐN 61.787661.7993-0.18%
ร‡ฤฐN YUANI 6.87126.87420.19%
RUS RUBLESฤฐ 0.59690.5988-1.31%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 59411.70 -0.9995%
Ethereum 1589.99 0.6699%
Tether USDt 1.00 -0.0027%
BNB 551.67 -0.2314%
Solana 73.98 1.8793%
USDC 1.00 -0.0123%
XRP 1.05 -0.1226%
Dogecoin 0.07 -0.8462%
Toncoin 1.60 -0.2927%
Cardano 0.14 -0.1293%
Shiba Inu 0.00 1.2756%
Avalanche 6.58 0.6436%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam