Gรผnรผn ilk yarฤฑsฤฑnda 2.531,86 puanla rekor seviyeyi gรถren BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarฤฑyla รถnceki kapanฤฑลa gรถre yรผzde 0,70 ve 17,57 puan deฤer kazancฤฑyla 2.527,88 puan oldu. Toplam iลlem hacmi 22,6 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti.
ฤฐlk yarฤฑda bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,69 ve holding endeksi yรผzde 0,31 yรผkseldi. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 1,36 ile inลaat, en รงok gerileyen ise yรผzde 1,74 ile finansal kiralama, faktoring oldu.
Analistler, ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) yetkililerinin giderek daha da “ลahinleลen” yรถnlendirmeleri, Rusya-Ukrayna savaลฤฑnda yeniden ลiddetlenen รงatฤฑลmalar ve รin’de yeni tip koronavirรผs salgฤฑnฤฑna yรถnelik devam eden endiลelerle kรผresel pay piyasalarฤฑnda risk iลtahฤฑnฤฑn dรผลรผk seyrettiฤini sรถyledi.
Yurt iรงi pay piyasalarฤฑnฤฑn pozitif ayrฤฑลtฤฑฤฤฑna dikkati รงeken analistler, bugรผnรผn veri takviminde ABD’de aรงฤฑklanacak konut baลlangฤฑรงlarฤฑ ve inลaat izinlerinin รถne รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ bildirdi.
Analistler, Fed yetkililerinin sรถzle yรถnlendirmeleri, Uluslararasฤฑ Para Fonu (IMF) toplantฤฑlarฤฑ ve Rusya-Ukrayna savaลฤฑna iliลkin haber akฤฑลฤฑnฤฑn da yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑnda bulunduฤunu belirterek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 2.550 seviyesinin direnรง, 2.440 puanฤฑn destek olarak takip edileceฤini kaydetti.







