Asya borsalarฤฑnda haftanฤฑn ikinci iลlem gรผnรผnde alฤฑล aฤฤฑrlฤฑklฤฑ bir seyir izlendi.
ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn, gelecek aylarda gerรงekleลtirilecek toplantฤฑlarda 50 baz puanlฤฑk faiz artฤฑrฤฑmฤฑna gidebileceklerinin sinyalini vermesi “ลahin” olarak deฤerlendirilirken, Rusya-Ukrayna savaลฤฑna iliลkin geliลmeler de fiyatlanmaya devam ediyor.
Bu geliลmelerle Brent petrolรผn varil fiyatฤฑ bugรผn 116,2 dolar ile yaklaลฤฑk iki haftanฤฑn en yรผksek seviyesini gรถrdรผ.
Petrol fiyatlarฤฑndaki artฤฑลa karลฤฑn Asya borsalarฤฑ genelinde ise yeni gรผnรผn alฤฑล aฤฤฑrlฤฑklฤฑ seyretmesi dikkati รงekti. Kapanฤฑลta รin’de ลanghay bileลik endeksi yรผzde 0,19 artarak 3.260 puan, Gรผney Kore’de Kospi endeksi yรผzde 0,89 yรผkselerek 2.710 puan oldu.
Japonya’da Nikkei 225 endeksi yรผzde 1,48 artฤฑลla 27.224 puandan kapanฤฑrken, yen dolar karลฤฑsฤฑnda ลubat 2016’dan bu yana ilk kez 120 eลiฤini aลtฤฑ. Dolar/yen paritesi ลu dakikalarda yรผzde 0,7 deฤer kazancฤฑyla 120,3 seviyelerinde bulunuyor.
Hong Kong’da Hang Seng endeksi yรผzde 3,15 primle 21.889 puanda, Hindistan’da Sensex endeksi yรผzde 1,13 primle 57.939 puanda seyrediyor.







