Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Hekimler รถzlรผk haklarฤฑ iรงin bugรผn grevde

Tรผrkiye'de hekimler bugรผn รถzlรผk haklarฤฑnฤฑn iyileลŸtirilmesi iรงin iลŸ bฤฑrakฤฑyor. Tรผrk Tabipleri BirliฤŸi'nin รงaฤŸrฤฑsฤฑyla yapฤฑlacak greve รผlke genelinde katฤฑlฤฑm bekleniyor.
Hekimler รถzlรผk haklarฤฑ iรงin bugรผn grevde Borsatek

Tรผrkiye’de hekimler bugรผn Tรผrk Tabipleri BirliฤŸi’nin (TTB) รงaฤŸrฤฑsฤฑyla saฤŸlฤฑk รงalฤฑลŸanlarฤฑnฤฑn รถzlรผk haklarฤฑnฤฑ iyileลŸtirilmesini iรงeren dรผzenlemenin TBMM’ye getirilmesi iรงin greve gidiyor. 

G(รถ)REV sloganฤฑyla hastanelerde acil ลŸartlar dฤฑลŸฤฑnda iลŸ bฤฑrakma รงaฤŸrฤฑsฤฑ yapan TTB, vatandaลŸlara da seslenerek “G(รถ)REV’imiz toplumun รผcretsiz, รถzel hastanelere mecbur bฤฑrakฤฑlmadฤฑฤŸฤฑ, daha iyi bir saฤŸlฤฑk hizmetine eriลŸimi ve daha saฤŸlฤฑklฤฑ bir รผlke iรงindir. Sizlerden acil ลŸartlar dฤฑลŸฤฑnda saฤŸlฤฑk kurumlarฤฑna baลŸvurmayarak bize destek vermenizi bekliyoruz” aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ yaptฤฑ.

Hekimlerin haklarฤฑnda iyileลŸtirme yapan dรผzenlemeAralฤฑk 2021’de รถnce Tรผrkiye Bรผyรผk Millet Meclisi’nde (TBMM) bรผtรผn partilerin oylarฤฑyla kabul edilmiลŸ, ancak daha sonra geri รงekilmiลŸti. TTB, 15 Aralฤฑk’ta bu durumu protesto etmek iรงin “G(รถ)REV” adฤฑnฤฑ verdiฤŸi iลŸ bฤฑrakma eylemini gerรงekleลŸtirdi. Dรผzenleme yapฤฑlmadฤฑฤŸฤฑ takdirde yeniden iลŸ bฤฑrakacaฤŸฤฑnฤฑ duyurdu. TTB, daha sonra dรผzenlemenin Meclis’e getirilmesi iรงin baลŸlattฤฑฤŸฤฑ Beyaz Nรถbet eylemini baลŸlattฤฑ. Ancak TTB bu eylemlerinden sonuรง alamadฤฑ.

Hekimlerin talepleri neler?

TTB Merkez Konsey BaลŸkanฤฑ ลžebnem Korur Fincancฤฑ, geรงen hafta TBMM รถnรผnde yapฤฑlan basฤฑn aรงฤฑklamasฤฑnda BAฤž-KUR ve SSK emeklisi hekimlerin aylฤฑฤŸฤฑnฤฑn 2 bin 304 lira civarฤฑnda, pratisyen hekimin yalฤฑn maaลŸฤฑ yaklaลŸฤฑk 4 bin 900 lira, 30 yฤฑllฤฑk uzman hekimin yalฤฑn maaลŸฤฑ 5 bin 800 lira olduฤŸuna dikkat รงekerek “Tรผrkiye, 2020 verilerine gรถre uzman hekim maaลŸlarฤฑ sฤฑralamasฤฑnda OECD รผye รผlkeleri iรงinde sondan altฤฑncฤฑ sฤฑrada. Pratisyen hekim maaลŸlarฤฑnda ise 17 รผlke arasฤฑnda 14โ€™รผncรผ sฤฑraya dรผลŸmรผลŸ turumda” dedi.

Fincancฤฑ, son 10 yฤฑlda yurt dฤฑลŸฤฑna gรถรง eden hekim sayฤฑsฤฑnฤฑn 24 kat arttฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirterek yalnฤฑzca son bir ayda 197 hekimin TTB’ye yurt dฤฑลŸฤฑnda รงalฤฑลŸma belgesi iรงin baลŸvurduฤŸunu sรถylerdi.

TTB, saฤŸlฤฑk รงalฤฑลŸanlarฤฑnฤฑn รผcretlerinde en az yรผzde 150’lik bir iyileลŸtirme istiyor. Ayrฤฑca “ek gรถstergelerin yรผkseltilmesi, angarya รงalฤฑลŸmanฤฑn kaldฤฑrฤฑlmasฤฑ, saฤŸlฤฑk hizmetlerinde reรงete รผcretinin iptal edilmesi, liyakatsฤฑz atamalarฤฑn durdurulmasฤฑ, รถzel saฤŸlฤฑk kuruluลŸlarฤฑnda gรผvencesiz รงalฤฑลŸmaya son verilmesi” talepleri arasฤฑnda yer alฤฑyor.

Aile hekimleri de grev yapacak

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHDF) da 17-18 ลžubat tarihlerinde grev รงaฤŸrฤฑsฤฑ yapmฤฑลŸtฤฑ. Aile hekimleriyle ilgili yeni bir yรถnetmelik hazฤฑrlanmasฤฑnฤฑ isteyen AHDF, 30 Haziran 2021’de รงฤฑkarฤฑlan Aile HekimliฤŸi SรถzleลŸme ve ร–deme YรถnetmeliฤŸi’nin kรถtรผ niyetli yรถneticilerin mobbingine yol aรงabileceฤŸini savunuyor.

Sรถz konusu yรถnetmeliฤŸe gรถre entegre hastanelerde รงalฤฑลŸan aile hekimleri iki yฤฑllฤฑk sรถzleลŸme dรถneminde mazeretli bile olsa beลŸ kez nรถbete gitmezse sรถzleลŸmesi feshedilecek. Ayrฤฑca aile hekimlerinin sรถzleลŸmelerinin uzatฤฑlฤฑp uzatฤฑlmayacaฤŸฤฑna il saฤŸlฤฑk mรผdรผrlรผฤŸรผnรผn kurduฤŸu komisyonlarca karar verilecek.

SES’ten kamu รงalฤฑลŸanlarฤฑna grev รงaฤŸrฤฑsฤฑ

SaฤŸlฤฑk ve Sosyal Hizmet Emekรงileri Sendikasฤฑ (SES) Ankara ลžubesi de kamu รงalฤฑลŸanlarฤฑna 2022’nin ilk 6 aylฤฑk dilimi iรงin verilen maaลŸ zammฤฑnฤฑn Ocak ayฤฑ enflasyonuyla eridiฤŸini belirterek bugรผn greve gitme รงaฤŸrฤฑsฤฑ yaptฤฑ. SES’ten yapฤฑlan yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada, “Tรผm saฤŸlฤฑk ve sosyal hizmet emekรงilerini, geleceklerine sahip รงฤฑkmak iรงin, รงalฤฑลŸฤฑrken ve emeklilikte insanca yaลŸamaya yetecek รผcret iรงin mรผcadeleye รงaฤŸฤฑrฤฑyoruz ve 8 ลžubat’ta gerรงekleลŸtireceฤŸimiz ‘g(รถ)revimize’ katฤฑlma รงaฤŸrฤฑsฤฑ yapฤฑyoruz” denildi.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.797546.81210.15%
EURO 53.641353.65080.16%
JAPON YENฤฐ 3.433.438-0.26%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.343758.37650.4%
STERLฤฐN 62.615862.63240.25%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89796.90090.27%
RUS RUBLESฤฐ 0.60280.60640.42%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 61678.62 2.3836%
Ethereum 1716.72 6.1555%
Tether USDt 1.00 -0.0045%
BNB 561.42 2.228%
Solana 81.19 4.0386%
USDC 1.00 0.0003%
XRP 1.10 4.0249%
Dogecoin 0.08 3.667%
Toncoin 1.67 3.7832%
Cardano 0.16 6.049%
Shiba Inu 0.00 -0.1631%
Avalanche 6.83 2.3453%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam