Yurt iรงi ve yurt dฤฑลฤฑ piyasalarda veri bakฤฑmฤฑndan yine sakin bir gรผn yaลanacak. Tรผrkiye’de haftalฤฑk TCMB verileri, ABD’de bekleyen konut satฤฑลlarฤฑ izlenecek. Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB) tarafฤฑndan 2022 yฤฑlฤฑna iliลkin Para ve Kur Politikasฤฑ raporu yayฤฑmlanacak.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar..
Altฤฑn Hesaplarฤฑndan Tรผrk Lirasฤฑ Mevduat ve Katฤฑlma Hesaplarฤฑna Dรถnรผลรผmรผn Desteklenmesi Hakkฤฑnda Tebliฤ yรผrรผrlรผฤe girdi.
2015 ฤฐran nรผkleer anlaลmasฤฑnฤฑn yeniden canlandฤฑrฤฑlmasฤฑ ve ฤฐran’a yรถnelik ABD yaptฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn kaldฤฑrฤฑlmasฤฑ iรงin Viyana’da sรผrdรผrรผlen mรผzakerelere iliลkin konuลan ฤฐranlฤฑ ve Rus yetkililer, pozitif adฤฑmlar atฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek iyimser bir hava ortaya koydular.
รin Merkez Bankasฤฑ bugรผn de 7 gรผn vadeli ters repo operasyonu ile bankacฤฑlฤฑk sistemine likidite saฤlamaya devam etti.
ABD ve Rusya, Ukrayna’nฤฑn odaฤฤฑnda yer alacaฤฤฑ gรผvenlik mรผzakerelerinin 10 Ocak tarihinde yapฤฑlmasฤฑ konusunda anlaลtฤฑlar.
Tesla CEO’su Elon Musk, elindeki Tesla hisselerinin yรผzde 10’unu satma taahhรผdรผnรผ yerine getirmeye oldukรงa yaklaลtฤฑ.
Fransa ve ฤฐngiltere’de Covid-19 vaka sayฤฑlarฤฑ rekor kฤฑrdฤฑ.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem..
Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu (TรฤฐK) Ekim ayฤฑna iliลkin katฤฑ yakฤฑtlar verilerini yayฤฑmlayacak (10.00).
TCMB’nin 2022 yฤฑlฤฑna iliลkin Para ve Kur Politikasฤฑ raporu aรงฤฑklanacak (10.00).
Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Ekim ayฤฑna iliลkin bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผ raporunu yayฤฑmlayacak (14.00). Bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผ geรงen yฤฑlฤฑn Ocak-Kasฤฑm dรถneminde 50,0 milyar TL kar aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ. Bu yฤฑlฤฑn ilk 10 ayฤฑnda ise aรงฤฑklanan kar 66,1 milyar TL oldu.
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem..
Avrupa’da รถne รงฤฑkan bir veri bulunmazken, Euro Bรถlgesi iรงin parasal gรถstergeler takip edilecek (12.00).
ABD’de MBA mortgage verileri (15.00), รถncรผ mal ticareti (16.30), bekleyen konut satฤฑลlarฤฑ (18.00), DoE petrol stoklarฤฑ (18.30) verileri izlenecek. 7 Yฤฑllฤฑk tahvil ihalesi de ABD takviminde bulunuyor.







