Rusya ฤฐnsan Saฤlฤฑฤฤฑ ve Tรผketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Tรผrkiyeโden bazฤฑ ลirketlerin รผrรผnlerinde fazla miktarda pestisit bulunmasฤฑ nedeniyle 17 Kasฤฑm itibarฤฑyla biber ve nar, 10 Aralฤฑk itibarฤฑyla da รผzรผm sevkiyatlarฤฑnฤฑ askฤฑya aldฤฑ. ฤฐranโdan รผreticiler de kฤฑsฤฑtlamalara tabi tutuldu.
Sputnik’in haberine gรถre Rospotrebnadzorโun aรงฤฑklamasฤฑnda, 27 Ekim-7 Aralฤฑk tarihlerinde Tรผrkiye ve ฤฐranโdan 33 รผreticinin getirdiฤi 6 รงeลit รผrรผnde, izin verilen miktardan fazla 12 tรผr pestisit bulundu. Bu pestisit tรผrlerinin 10โunun Rusyaโda kullanฤฑmฤฑna izin verilmiyor.
Aรงฤฑklamada, โRospotrebnadzor, Tรผrkiye ve ฤฐranโdan 33 limon, mandalina, biber, รผzรผm ve nar รผreticisinin Rusyaโya gรผvenli olmayan รผrรผn sevkiyatฤฑnฤฑ askฤฑya aldฤฑ. ฤฐhlallerin tekrarlanmasฤฑ gerekรงesiyle 17 Kasฤฑmโdan itibarฤฑyla Tรผrkiye menลeli, 2 Aralฤฑk itibarฤฑyla da ฤฐran menลeli biber ve narlarฤฑn, 10 Aralฤฑk itibarฤฑyla da Tรผrkiye menลeli รผzรผmlerin sevkiyatฤฑ askฤฑya alฤฑndฤฑโ ifadeleri kullanฤฑldฤฑ.
Bu sรผreรงte Rusyaโya Tรผrkiye menลeli yaklaลฤฑk 60 bin ton รผzรผm ve 10 bin tondan fazla narฤฑn sokulmasฤฑna izin verilmedi.
ย







