Sanayi ve Teknoloji Bakanฤฑ Mustafa Varank, Tรผrkiye Bรผyรผk Millet Meclisi Plan ve Bรผtรงe Komisyonuโnda yaptฤฑฤฤฑ sunumda TOGG iรงin bugรผne kadar 2,5 milyar liralฤฑk yatฤฑrฤฑmฤฑn tamamlandฤฑฤฤฑnฤฑ ve yฤฑl sonuna kadar 1 milyar lira daha yatฤฑrฤฑm yapฤฑlacaฤฤฑnฤฑ belirtti.
Bloomberg HT’nin haberine gรถre TOGG ile Farasisโin 20 gigawatsaatlik pil รผretimine yakฤฑnda Gemlikโte baลlayacaklarฤฑnฤฑ belirten Varank, diฤer kรผresel batarya รผreticileriyle gรถrรผลmelerinin devam ettiฤini sรถyledi. Varank, โTeknik standartlarฤฑ yayฤฑmladฤฑk. ฤฐl il, ilรงe ilรงe ลarj istasyonu ihtiyacฤฑnฤฑ belirledik. Buna yรถnelik destek mekanizmalarฤฑnฤฑ tasarladฤฑkโ diye ekledi.
โYeni Lige yolculuk hฤฑz kesmeden devam ediyorโ
TOBB Baลkanฤฑ Rifat Hisarcฤฑklฤฑoฤlu, Twitter รผzerinden yaptฤฑฤฤฑ bir paylaลฤฑmda TOGG prototipinin test merkezlerine alkฤฑลlarla uฤurlandฤฑฤฤฑnฤฑ sรถylemiลti.
TOGG’un resmi Twitter hesabฤฑndan yapฤฑlan paylaลฤฑmda “Hedeflerimizi adฤฑm adฤฑm gerรงekleลtiriyoruz. Yeni Lige yolculuฤumuz hฤฑz kesmeden devam ediyor” denildi. Tรผrkiye’nin Otomobili Giriลim Grubu’nun resmi Twitter hesabฤฑndan yerli otomobil รงalฤฑลmalarฤฑyla ilgili yeni gรถrรผntรผ paylaลฤฑlmฤฑลtฤฑ.
Otomobilin tanฤฑtฤฑmฤฑ 27 Aralฤฑk 2019’da yapฤฑlmฤฑลtฤฑ
27 Aralฤฑk 2019’da “Tรผrkiye’nin Otomobili Giriลim Grubu Yeniliฤe Yolculuk Buluลmasฤฑ” adฤฑyla Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan’ฤฑn katฤฑlฤฑmฤฑyla gerรงekleลen tanฤฑtฤฑmda “C-SUV”, C-Sedan” modellerin รถzellikleri ilk kez kamuoyuyla paylaลฤฑlmฤฑลtฤฑ.
Tรผrkiye’nin vizyon projelerinden biri olarak gรถrรผlen “Tรผrkiye’nin Otomobili”nin baลlangฤฑรงta C segmentinde bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yฤฑllarda da model sayฤฑsฤฑnฤฑ 5’e รงฤฑkarmasฤฑ planlanmฤฑล, 3 fazdan oluลan yaklaลฤฑk 15 yฤฑllฤฑk bir yatฤฑrฤฑm hamlesine yรถnelik planlar hazฤฑrlanmฤฑลtฤฑ.
TOGG’a 15 yฤฑlda 22 milyar TL yatฤฑrฤฑm planlanฤฑyor
Gemlik tesisinde รผretim kapasitesi yฤฑllฤฑk 175 bin adede ulaลtฤฑฤฤฑnda toplam 4 bin 300 kiลiye istihdam saฤlanacak.
Bu arada, TOGG, 846 milyon 774 bin TL sermaye artฤฑrฤฑmฤฑna giderek 996 milyon 774 TL ile Tรผrkiye’de รถdenmiล sermayesi en yรผksek otomotiv ลirketi olurken, bunu hedeflediฤi tarihten bir yฤฑl รถnce gerรงekleลtirdi.
1 milyon aracฤฑn bantlardan indirilmesi planlanฤฑyor.
รalฤฑลanlarฤฑnฤฑn en az yรผzde 30’u kadฤฑnlardan oluลacak tesiste, รผretim baลlangฤฑcฤฑnda yerlilik yรผzde 51 olacak, 2025’te yรผzde 68’e kadar ulaลacak.
TOGG Gemlik tesisinde รผretim ve montaj hatlarฤฑnฤฑn kurulmasฤฑ ile 2022 yฤฑlฤฑnฤฑn son รงeyreฤinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor. 15 yฤฑlda 22 milyar TL’lik yatฤฑrฤฑmla yฤฑllฤฑk ortalama 175 bin adetlik รผretim kapasitesine ulaลacak tesiste, 2032 yฤฑlฤฑna kadar toplamda 1 milyon aracฤฑn bantlardan indirilmesi planlanฤฑyor.
ย







