ABD piyasalarฤฑnฤฑn kapalฤฑ olduฤu haftanฤฑn ilk gรผnรผnde, yurt iรงinde Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ(TCMB), “Aylฤฑk Fiyat Geliลmeleri” raporu ile Hazine ihalesi izlenecek. Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Kabine toplantฤฑsฤฑ da gรผndemde yer alฤฑyor.
-รne รฤฑkan Baลlฤฑklar..
2022-2024 dรถnemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete’de yayฤฑmlandฤฑ. OVP’ye gรถre, bu yฤฑl bรผyรผme yรผzde 9,0, gelecek yฤฑl yรผzde 5,0, 2023 ve 2024’te ise yรผzde 5,5 olarak belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Lรผtfi Elvan, OVP ile ilgili deฤerlendirmesinde “รzel sektรถr รถncรผlรผฤรผnde dayanฤฑklฤฑ bir bรผyรผme iรงin makroekonomik istikrarฤฑ daha da gรผรงlendireceฤiz” dedi.
Japon firmalarฤฑn yรผzde 90’ฤฑ, รผlke ekonomisinin yeni tip koronavirรผsรผn (Covid-19) olumsuz etkisinden 2022’de kurtulmasฤฑnฤฑ bekliyor.
-Yurt ฤฐรงi Gรผndem..
Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB), “Aylฤฑk Fiyat Geliลmeleri” raporunu yayฤฑmlayacak (10.00). Raporda cuma gรผnรผ aรงฤฑklanan enflasyon verileri deฤerlendirilecek.
TCMB, Reel Efektif Dรถviz Kurunu aรงฤฑklayacak (14.30). TรFE Bazlฤฑ Reel Efektif Dรถviz Kuru Aฤustos ayฤฑnda 61,31 seviyesinde gerรงekleลti (14.30).
Hazine, ayฤฑn ilk ihalesine 2 yฤฑl vadeli TLREF’e endeksli tahvil ile รงฤฑkacak. 6 Ayda bir รถdemeli tahvil ilk kez piyasaya sunuluyor.
Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Kabinesi, Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan baลkanlฤฑฤฤฑnda toplanacak. Gรผndemde, koronavirรผs, Afganistan ve ekonomi olacak.
Avrupa Birliฤi (AB) Komisyonu Komลuluk ve Geniลleme Komiseri Oliver Varhelyi, Tรผrkiyeโye bir รงalฤฑลma ziyareti gerรงekleลtirecek.
-Yurt Dฤฑลฤฑ Gรผndem..
Avrupa aรงฤฑlฤฑลฤฑnda Almanya’da gelecek olan fabrika sipariลleri verisi takip edilecek. Sipariลler Haziran ayฤฑnda bir รถnceki aya gรถre yรผzde 4,1 artฤฑล gรถstermiลti. Temmuz ayฤฑ iรงin piyasa beklentisi yรผzde 1,0 dรผลรผล yรถnรผnde oluลtu.
Euro Bรถlgesinde yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn piyasaya gรผvenini gรถsteren Sentix Yatฤฑrฤฑmcฤฑ Gรผven Endeksi verisi gelecek. Sentix Endeksi Aฤustos’ta 22,2 puan olarak aรงฤฑklandฤฑ.
ABD piyasalarฤฑ “ฤฐลรงi Gรผnรผ” nedeniyle kapalฤฑ olacak. AB ekonomi ve maliye bakanlarฤฑnฤฑn resmi olmayan video konferans toplantฤฑsฤฑ gerรงekleลtirilecek.







