UniCredit SpA, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA’yฤฑ satฤฑn almak iรงin gรถrรผลmelere baลladฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu.
Bakanlฤฑk, “UniCredit ve Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ, dikkatlice tanฤฑmlanmฤฑล bir รงevre ve uygun risk azaltma ile Paschi’nin ticari operasyonlarฤฑnฤฑ iรงeren potansiyel bir iลlem iรงin รถn koลullarฤฑ onayladฤฑ”. aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ yaptฤฑ. Aรงฤฑklamanฤฑn devamฤฑnda ลu ifadeler yer aldฤฑ:
“Anlaลma, iลlemin sermaye tarafsฤฑzlฤฑฤฤฑnฤฑ, bankanฤฑn ลรผpheli kredilerinin ve tรผm olaฤanรผstรผ davalarฤฑn hariรง tutulmasฤฑnฤฑ ve diฤer potansiyel kredi risklerinden yeterli korumayฤฑ saฤlayacaktฤฑr”
UniCredit CEO’su Andrea Orcel, โDurum incelemesi dรถneminde ayrฤฑntฤฑlฤฑ analizler yapacaฤฤฑz ve รผzerinde anlaลฤฑlan bu parametreleri karลฤฑlayabilecek bir iลlem tasarlayฤฑp tasarlayamayacaฤฤฑmฤฑzฤฑ deฤerlendireceฤiz. O zaman ve ancak o zaman devam edip etmeyeceฤimize karar verecek unsurlara sahip olacaฤฤฑz.โ dedi.







