A1 Capital'in halka arz ettiği KOCMT hisseleri borsada çöktü! Düşüş sürecek mi?

A1 Capital'in halka arz ettiği KOCMT hisseleri borsada çöktü! Düşüş sürecek mi?

A1 Capital tarafından halka arz edilen ve fiyat istikrarı olmayan Koç Metalurji hisseleri iki gündür taban oluyor

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da yeni bir halka arz faciası daha yaşanıyor. Son dönemde halka arzlarda yaşanan sıkıntıya rağmen A1 Capital Menkul Değerler tarafından "fiyat istikrar taahhütü" olmadan halka arz edilen Koç Metalurji (KOCMT) hisseleri dünden sonra bugün de taban oldu. Şimdi 2 milyonu aşkın bireysel yatırımcı, satışların devamının olup olmayacağını ve hissenin fiyatının satışların devamı gelirse ne kadar gerileyeceğini düşünüyor.

KOCMT halka arzında 9-10 Mayıs'ta 20,50 TL sabit fiyat ile talep toplanmış ve hisseler 10 Mayıs 2024'te Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. İlk iki gün tavan olan hisse senedi, dün ve bugün açılışla birlikte taban olarak 22,08 TL ye geriledi.

borsatek.com'un talep toplama ve öncesinde "fiyat istikrar taahhütü" olmaması nedeniyle riskli olarak tanımlayıp  ısrarla dikkat çektiği KOCMT halka arzına yaklaşık 2 milyon 634 bin bireysel yatırımcı katılmıştı. 

Halka arzla birlikte 125 milyon lot hissesi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan KOCMT hisselerinde bugün ilk iki saatte 206 milyon lotluk işlem yapıldı. İlk tabanın yaşandığı düne göre, işlem hacmindeki ciddi artış, panikleyen bireysel yatırımcılar ile kurumsal yatırımcıların satışa geçtiği şeklinde değerlendiriliyor. Halka arzda 125 milyon lot hissenin yüzde 70'i bireysel yatırımcılara, yüzde 30'u ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmişti. Kurumsalların satışlarını sürdürmesi durumunda, kaybın derinleşmesi bekleniyor.

Hisseyi "taban-taban" düşüren işlemlerde A1 Capital etkisi

KOCMT halka arzını hazırlayan  ve kendisi de Haziran 2023'te halka arz edildikten sonra yatırımcısına borsada reel olarak yatırımcısına ciddi oranda zarar ettiren A1 Capital Yatırım Menkul Değerler, borsatek.com tarafından iletilen konuyla ilgili sorulara yanıt vermemeyi tercih etti.

Aracı kurum, KOCMT hisselerinin iki gündür taban-taban gerilemesinde en çok işlem yapan ilk ve en çok net satış yapan ikinci aracı kurum durumunda

 

İlgili Haberler