AB, asgari kurumlar vergisinde anlaşamadı

AB, asgari kurumlar vergisinde anlaşamadı

Polonya, İsveç, Estonya ve Malta asgari kurumlar vergisi uygulaması nedeniyle Fransa'yla ters düştü

A+A-

Polonya, İsveç, Estonya ve Malta, Avrupa Birliği genelinde asgari kurumlar vergisinin nasıl uygulanacağı konusunda Fransa'nın önerdiği bir uzlaşmayı engelledi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, 27 ülkeden oluşan Avrupa Birliği'nde vergi sorunlarının oybirliğiyle desteklenmesini gerektirdiğinden, bakanların bir sonraki Nisan ayında bir araya geldiklerinde konuyu tekrar masaya getireceğini bildirdi.

Le Maire, AB ülkelerinden üst düzey vergi yetkilileriyle yaptığı toplantıda, "Vergi adaleti uzun zaman alır ama sonunda vergi adaletinin kazanması önemlidir." dedi.

Yıllarca süren müzakerelerin ardından, yaklaşık 140 ülke geçtiğimiz Ekim ayında çok uluslu şirketler için minimum %15 vergi oranı konusunda iki aşamalı bir anlaşmaya vardı ve Google, Amazon ve Facebook gibi şirketlerin düşük vergili egemen bölgelerinde kar rezervasyonu yaparak vergiden kaçınmasını zorlaştırmayı kabul etti. .

Şu anda AB dönem başkanlığını elinde bulunduran Fransa, sınır ötesi vergi kurallarının elden geçirilmesinin AB'de hızla uygulanması için bastırıyor.