AB ve Japonya Çin'e karşı çip ortaklığını ileriye taşıyor

AB ve Japonya Çin'e karşı çip ortaklığını ileriye taşıyor

AB sanayi şefi Thierry Breton, AB ülkelerinin savunma, elektronik ve otomotiv endüstrileri için hayati önem taşıyan teknoloji üzerindeki kontrollerini güçlendirmesi için yarı iletkenler konusunda Japonya ile işbirliğini derinleştireceklerini söyledi.

A+A-

Avrupa Birliği'nin Çin'e karşı çip hamlesi sürüyor. Konuyla ilgili konuşan AB sanayi şefi Thierry Breton, AB ve Japonya'nın çip tedarik zincirini izlemek ve araştırmacı ve mühendis değişimini kolaylaştırmak için birlikte çalışacağını söyledi. AB ayrıca, sübvansiyonlara erişim de dahil olmak üzere, burada faaliyet göstermeyi düşünen Japon yarı iletken şirketlerini destekleyecek.

Thierry Breton, hükümet ve şirketlerle çipler ve yapay zeka konusunda işbirliğini görüşmek üzere bulunduğu Tokyo'da Reuters'e verdiği demeçte, "Yarı iletkenlerin tedarik zincirini güvence altına almanın son derece önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Japonya ayrıca, malzeme ve ekipman konusunda üstünlüğünü koruyan ancak genel küresel pazar payını kaybeden çip endüstrisini canlandırmak için sübvansiyonlar sunuyor ve çip döküm girişimi Rapidus'u destekliyor.

Breton'un Salı günü Rapidus ile görüşmesi planlanıyor.

Dökümhane girişimiyle ilgili olarak Breton "Bence bu gerçekten önemli bir girişim ve doğru yönde ilerliyor" dedi.

Rapidus'un son teknoloji çipler üretme planları Leuven, Belçika merkezli araştırma şirketi imec ve IBM'in desteğine dayanıyor.

Japon hükümeti destekli bir fon geçen hafta fotorezist üreticisi JSR Corp'u 6,4 milyar dolara satın alarak sektörde konsolidasyonu teşvik etmeyi kabul etti.

AB ve Japonya arasında derinleşen işbirliği, bloğun çip gibi ileri teknoloji alanındaki yeteneklerini arttırmayı hedefleyen Çin'e olan bağımlılığını azaltma sözü verdiği bir döneme denk geliyor.

Breton, "Sadece riski azaltmak istediğimizi açıkça belirttik" dedi.

İlgili Haberler