Avrupa Birliฤi’nin รin’e karลฤฑ รงip hamlesi sรผrรผyor. Konuyla ilgili konuลan AB sanayi ลefi Thierry Breton, AB ve Japonya‘nฤฑn รงip tedarik zincirini izlemek ve araลtฤฑrmacฤฑ ve mรผhendis deฤiลimini kolaylaลtฤฑrmak iรงin birlikte รงalฤฑลacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi. AB ayrฤฑca, sรผbvansiyonlara eriลim de dahil olmak รผzere, burada faaliyet gรถstermeyi dรผลรผnen Japon yarฤฑ iletken ลirketlerini destekleyecek.
Thierry Breton, hรผkรผmet ve ลirketlerle รงipler ve yapay zeka konusunda iลbirliฤini gรถrรผลmek รผzere bulunduฤu Tokyo’da Reuters’e verdiฤi demeรงte, “Yarฤฑ iletkenlerin tedarik zincirini gรผvence altฤฑna almanฤฑn son derece รถnemli olduฤuna inanฤฑyoruz” dedi.
Japonya ayrฤฑca, malzeme ve ekipman konusunda รผstรผnlรผฤรผnรผ koruyan ancak genel kรผresel pazar payฤฑnฤฑ kaybeden รงip endรผstrisini canlandฤฑrmak iรงin sรผbvansiyonlar sunuyor ve รงip dรถkรผm giriลimi Rapidus’u destekliyor.
Breton’un Salฤฑ gรผnรผ Rapidus ile gรถrรผลmesi planlanฤฑyor.
Dรถkรผmhane giriลimiyle ilgili olarak Breton “Bence bu gerรงekten รถnemli bir giriลim ve doฤru yรถnde ilerliyor” dedi.
Rapidus’un son teknoloji รงipler รผretme planlarฤฑ Leuven, Belรงika merkezli araลtฤฑrma ลirketi imec ve IBM’in desteฤine dayanฤฑyor.
Japon hรผkรผmeti destekli bir fon geรงen hafta fotorezist รผreticisi JSR Corp’u 6,4 milyar dolara satฤฑn alarak sektรถrde konsolidasyonu teลvik etmeyi kabul etti.
AB ve Japonya arasฤฑnda derinleลen iลbirliฤi, bloฤun รงip gibi ileri teknoloji alanฤฑndaki yeteneklerini arttฤฑrmayฤฑ hedefleyen รin’e olan baฤฤฑmlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ azaltma sรถzรผ verdiฤi bir dรถneme denk geliyor.
Breton, “Sadece riski azaltmak istediฤimizi aรงฤฑkรงa belirttik” dedi.







