ABD borsalarฤฑ korona virรผs pandemisinin gรถlgesinde geรงen 2020 yฤฑlฤฑnฤฑn son iลlem gรผnรผnรผ yรผkseliลle tamamlarken Dow ve S&P 500’den rekor geldi.
Gรผne yatay seyirle baลlayan endeksler, beklentinin aksine dรผลรผล gรถsteren haftalฤฑk iลsizlik baลvurularฤฑnฤฑn etkisiyle yukarฤฑ yรถnlรผ bir seyir izledi.
ABD’de bugรผn aรงฤฑklanan verilere gรถre, รผlkede ilk kez iลsizlik maaลฤฑ baลvurusunda bulunanlarฤฑn sayฤฑsฤฑ, 26 Aralฤฑk ile biten haftada beklenmedik bir dรผลรผล gรถstererek 787 bin seviyesine geriledi.
Dow Jones sanayi endeksi 196,92 puan ve yรผzde 0,65 oranฤฑnda artฤฑลla 30,606,48’e, S&P 500 de 24,03 puan ve yรผzde 0,64 oranฤฑnda kazanarak 3,756,07’ye ve Nasdaq 18,28 puan ve yรผzde 0,14 oranฤฑnda ekleyerek 12.888,28’e yรผkseldi.
Dow ve S&P 500, rekor yรผksekleri garantilemek iรงin seansฤฑn son dakikalarฤฑnda gรผรง toplarken, รผรง ana endeks de deฤer kazandฤฑ.
Dow ve S&P’nin yฤฑlฤฑ rekorla kapamasฤฑna, Nasdaq’ฤฑn hafta baลฤฑnda rekora ulaลmasฤฑna ABD yรถnetiminin korona virรผsten sarsฤฑlan sektรถrlere ve bireylere destek yardฤฑmlarฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra aลฤฑ ile ilgili olumlu geliลmeler etken oldu.
PANDEMฤฐYE RAฤMEN KAZANรLI YIL
2020’de S&P 500 yรผzde 16,3, Dow yรผzde 7,2 ve Nasdaq yรผzde 43,6 oranฤฑnda deฤer kazandฤฑ ve bu, 2009’dan bu yana teknoloji aฤฤฑrlฤฑklฤฑ endeks iรงin en bรผyรผk yฤฑllฤฑk kazancฤฑ iลaret etti.
Piyasalar, cuma gรผnรผ yฤฑlbaลฤฑ tatili nedeniyle kapalฤฑ olacak.







