ABD bu kez yapay zeka üzerinden Çin'e yaptırım kararı verdi

ABD bu kez yapay zeka üzerinden Çin'e yaptırım kararı verdi

Çin'e pek çok farklı yaptırım uygulayan ABD, son olarak yapay zeka teknolojileriyle ilgili çalışmalar yürüten, ancak Çin ordusuna yardım etmekle suçladığı şirketlere yaptırım uygulama kararı aldı.

A+A-

ABD Çin'in önde gelen teknoloji şirketlerini yaptırım listesine eklemeye devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin ordusuna yardım etmekle suçladığı şirketler listesine Çin'in önde gelen bellek yonga üreticisini ve önde gelen bir yapay zeka oyuncusunu da ekledi.

Pentagan, Yangtze Memory Technologies ve yüz tanıma firması Megvii'yi Bölüm 1260H olarak adlandırılan listeye ekledi. Bu listede halihazırda büyük telekomünikasyon ve havacılık oyuncularının yanı sıra Pekin'in Amerikan teknolojisinin yerini alma çabalarının merkezinde olduğu düşünülen Huawei Technologies ve Semiconductor Manufacturing International Corp şirketleri de yer alıyor.
Son listede ayrıca çip üretimi için önemli bir tedarikçi olan Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc ve Çin'in en yüksek profilli girişimlerinden bazılarını destekleyen üretken bir özel sermaye ve risk sermayesi yatırımcısı olan IDG Capital de yer aldı. 


İlgili Haberler