ABD İstanbul Başkonsolosluğu kapatıldı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu kapatıldı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu olası bir tehdit ihtimaline karşı konsolosluk hizmetlerini bugün için iptal etti

A+A-

ABD'nin İstanbul'daki başkonsolosluğu, misyona yönelik "muhtemel bir güvenlik tehdidi" istihbaratı aldığını belirterek bugün için konsolosluk hizmetlerini iptal ettiğini duyurdu.

Konsolosluğun internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "ABD vatandaşlarının ihtiyatlı olmaları, yerel aktiviteler hakkında bilgi sahibi olmaları ve kişisel güvenliklerini artırmak adına adımlar atmalarını sıkıca tavsiye ediyoruz" denildi.

Washington'da gazetecilere konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby de, rutin konsolosluk hizmetlerinin iptal edildiğini fakat aciliyeti olan bazı sınırlı hizmetlerin verileceğini söyledi.

Açıklamada Ankara, İzmir ve Adana'daki diğer ABD diplomatik misyonlarının normal olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtilirken, İstanbul'daki konsolosluğa yönelik tehdidin detayları hakkında bilgi verilmedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.