Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

ABD, Rusya’ya savaลŸ ilan etti!

Rusya BaลŸbakanฤฑ Medvedev: ABD ticaret savaลŸฤฑ ilan etti
ABD, Rusya'ya savaลŸ ilan etti! Borsatek

Rusya BaลŸbakanฤฑ Dimitriy Medvedev, Rusyaโ€™ya yรถnelik yasalaลŸan yeni yaptฤฑrฤฑmlar nedeniyle ABD ile iliลŸkilerin dรผzelme ihtimalinin artฤฑk kalmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirterek, โ€œABD, bu yaptฤฑrฤฑm hamlesiyle Rusyaโ€™ya yรถnelik tam kapsamlฤฑ bir ticaret savaลŸฤฑ baลŸlattฤฑโ€ dedi.

Medvedev, sosyal medya sitesi Facebook รผzerinden yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada, โ€œRusyaโ€™ya yรถnelik yeni yaptฤฑrฤฑm tasarฤฑsฤฑnฤฑn ABD BaลŸkanฤฑ tarafฤฑndan imzalanmasฤฑnฤฑn birkaรง sonucu var. ร–ncelikle, yeni ABD idaresiyle iliลŸkilerimizi iyileลŸtirme umudunun sonu geldi. ฤฐkincisi Rusyaโ€™ya kapsamlฤฑ ticaret savaลŸฤฑ ilan edildi. รœรงรผncรผsรผ, Trump idaresi, icra yetkilerini en aลŸaฤŸฤฑlayฤฑcฤฑ biรงimde Kongreโ€™ye devrederek gรผรงsรผzlรผฤŸรผnรผ sergiledi. Bu, ABD siyasi รงevrelerindeki gรผรง dengesini deฤŸiลŸtiriyorโ€ dedi.

‘NฤฐHAฤฐ AMACI TRUMP’IN AZLEDฤฐLMESฤฐ OLAN YENฤฐ GฤฐRฤฐลžฤฐMLER OLACAK’

Trumpโ€™ฤฑn ABD iรงindeki mรผcadeleyi kaybettiฤŸini belirten Medvedev, โ€œBaลŸkan yeni yaptฤฑrฤฑmlardan memnun deฤŸil ama imzalamak zorunda kaldฤฑ. Yeni yaptฤฑrฤฑm konusu รถncelikle Trumpโ€™ฤฑ yerine koyma yรถntemi olarak ortaya รงฤฑktฤฑ. Nihai amacฤฑ Trumpโ€™ฤฑn azledilmesi olan yeni giriลŸimler olacak. Onlara gรถre sistem dฤฑลŸฤฑ oyuncu yok edilmeli. Bununla birlikte ABD iลŸ dรผnyasฤฑnฤฑn รงฤฑkarlarฤฑ tamamen gรถrmezden geliniyor. Siyaset, pragmatik yaklaลŸฤฑma รผstรผn geldi. Rusya karลŸฤฑtฤฑ histeri, ABDโ€™nin sadece dฤฑลŸ deฤŸil iรง politikasฤฑnฤฑn รถnemli parรงasฤฑ haline geldiโ€ ifadelerini kullandฤฑ.

‘ULUSLARARASI GERฤฐLฤฐM GฤฐDEREK Gรœร‡LENECEK’

Yaptฤฑrฤฑm rejiminin kodlandฤฑฤŸฤฑnฤฑ ve bir mucize gerรงekleลŸtirilmezse onlarca yฤฑl devam edeceฤŸini belirten Medvedev, โ€œรœstelik Jackson-Vanik kanununa gรถre รงok daha sert olacak รงรผnkรผ kapsamlฤฑ bir nitelik taลŸฤฑyor ve Kongreโ€™nin onayฤฑ olmadan BaลŸkanโ€™ฤฑn รถzel emriyle iptal edilemez. Bรถylelikle Rusya ve ABD arasฤฑndaki iliลŸkiler, Kongre รผyeleri ve BaลŸkanโ€™ฤฑn kimliฤŸine baฤŸlฤฑ olmadan oldukรงa gergin olacak. Uluslararasฤฑ kurum ve mahkemelerde uzun tartฤฑลŸmalar bizi bekliyor. Uluslararasฤฑ gerilim giderek gรผรงlenecek. ร–nemli uluslararasฤฑ sorunlarฤฑn รงรถzรผmรผnden vazgeรงilecekโ€ yorumunda bulundu.

‘YAPTIRIMLAR ฤฐลžฤฐMฤฐZE YARADI, BฤฐZ BAลžARACAฤžIZ’

Bu yaptฤฑrฤฑmlarฤฑn Rusya iรงin sonuรงlarฤฑnฤฑ da deฤŸerlendiren Medvedev, โ€œร–ncelikle kendi gรผcรผmรผze gรผvenerek sakin bir biรงimde ekonomimizi ve sosyal alanฤฑ geliลŸtirmeye, ithali ikame etmekle uฤŸraลŸmaya, รผlkemizin en รถnemli sorunlarฤฑnฤฑ รงรถzmeye devam edeceฤŸiz. Son yฤฑllarda bunu yapmayฤฑ รถฤŸrendik. Neredeyse tรผm finansal pazarlarฤฑn kapalฤฑ olmasฤฑ, yabancฤฑ kredi kurumlar ile yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn รผรงรผncรผ taraf ve รผlkelere yaptฤฑrฤฑm geleceฤŸi korkusuyla Rusyaโ€™ya yatฤฑrฤฑm yapmaktan รงekinmesi koลŸullarฤฑnda รงalฤฑลŸmaya alฤฑลŸtฤฑk. Tรผm bu yaptฤฑrฤฑmlar genel olarak anlamsฤฑz olsa da iลŸimize yaradฤฑ. Biz baลŸaracaฤŸฤฑzโ€ diye yazdฤฑ.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.608446.62790.11%
EURO 52.983753.0472-0.09%
JAPON YENฤฐ 3.4623.4720.03%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.519957.56530.11%
STERLฤฐN 61.512661.5571-0.07%
ร‡ฤฐN YUANI 6.84766.85160.03%
RUS RUBLESฤฐ 0.61360.61460.16%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 58808.25 -3.0979%
Ethereum 1529.91 -5.3188%
Tether USDt 1.00 0.0073%
BNB 555.65 -1.6901%
Solana 66.78 -1.142%
USDC 1.00 -0.0106%
XRP 1.02 -4.7905%
Dogecoin 0.07 -3.5302%
Toncoin 1.55 -1.973%
Cardano 0.14 -4.9969%
Shiba Inu 0.00 -5.9098%
Avalanche 6.04 -5.6421%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam