ABD seçmeni Biden'ın yaşı ve akli dengesi konusunda endişeli

ABD seçmeni Biden'ın yaşı ve akli dengesi konusunda endişeli

NBC News'in gerçekleştirdiği ankete göre ABD'de seçmenlerin dörtte üçü Başkan Biden'ın yaşı ve akli dengesi konusunda endişeli.

A+A-

NBC News tarafından yapılan yeni bir ulusal ankete göre seçmenlerin dörtte üçü Başkan Joe Biden'ın yaşı ve akli dengesi konusunda endişeli olduklarını söyledi.

Ankete katılanların yaklaşık üçte ikisi de eski Başkan Donald Trump'ın karşı karşıya olduğu çoklu davalar konusunda kaygı duyuyor ve bu da yaklaşan 2024 başkanlık seçimlerine gölge düşürüyor. 

Anket ayrıca Trump'ın Cumhuriyetçi başkan adaylığı yarışında en yakın rakibine karşı ulusal liderliğini 40 puanın üzerine çıkardığını ve Biden ile Trump'ın genel seçimlere bir yıldan daha uzun bir süre kala varsayımsal bir rövanşta çıkmaza girdiğini gösteriyor. 

Anketi Demokrat anketçi Jeff Horwitt ve Hart Research Associates'teki ekibiyle birlikte yürüten Public Opinion Strategies'ten Cumhuriyetçi anketçi Bill McInturff, "Bu anket, iktidardaki bir parti için şaşırtıcı bir kırmızı ışık" dedi. 

Demokrat anketçi Horwitt, "Evet, Biden için rakamlar olması gereken yerde değil, ancak çoğu seçmenin gözünde hala Donald Trump ilk sırada yer alıyor" dedi.

Ankete göre, kayıtlı seçmenlerin toplam %74'ü, 80 yaşındaki Biden'ın ikinci bir dönem başkan olmak için gerekli zihinsel ve fiziksel sağlığa sahip olmadığına dair büyük (%59) ya da orta düzeyde (%15) endişeleri olduğunu söylüyor.

Seçmenlerin %62'si Trump'ın 2020 başkanlık seçimlerini iptal ettirmeye çalışmak da dahil olmak üzere, görevi kötüye kullandığı iddiasıyla farklı ceza ve hukuk davalarıyla karşı karşıya kalmasından büyük (%52) ya da orta düzeyde (%10) endişe duyuyor.

Diğer %60'lık bir kesim ise Biden'ın, oğlu Hunter'ın mali usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları da dahil olmak üzere, iş ilişkilerinden haberdar olması ya da bu ilişkilere dahil olması konusunda büyük (%45) ya da orta düzeyde (%15) endişelere sahip.

İlgili Haberler