Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn gerek ABD, gerekse Asya ve Avrupa’da giderek daha fazla sayฤฑda eyalet ve รผlkenin ekonomilerini yeniden aรงmak iรงin adฤฑmlar atmaya baลlamalarฤฑna odaklanmayฤฑ sรผrdรผrmeleri ABD vadeli endekslerini bu sabah yukarฤฑ taลฤฑdฤฑ.
Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi ลu sฤฑralarda dรผne gรถre 199 puan, yรผzde 0,84 yรผkseliลle 23.77 puandan iลlem gรถrรผyor. S&P500 vadeli endeksi 19,25 puan, yรผzde 0,68 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi 56 puan, yรผzde 0,64 artฤฑda.
Ancak analistler, yaลanan bu yukarฤฑ hareketin kฤฑrฤฑlgan olduฤuna da iลaret ediyorlar. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn ekonomilerin yeniden aรงฤฑlmasฤฑ ile birlikte koronavirรผs salgฤฑnฤฑnda ikinci bir dalganฤฑn yaลanฤฑp yaลanmayacaฤฤฑ belirsizliฤinden tedirgin olduฤunu ifade eden analistler, dรผn Wall Street’in sadece bรผyรผk teknoloji ลirketlerindeki alฤฑmlarla yรผkseliลe geรงmesinin bu tedirginliฤi yansฤฑttฤฑฤฤฑnฤฑ vurguluyorlar.







