ABD'de bilanço dönemi S&P 500 endeksini aşağı çekebilir

ABD'de bilanço dönemi S&P 500 endeksini aşağı çekebilir

ABD'de mali tablo açıklama sezonunun S&P 500 endeksinde gerilemeye yol açması bekleniyor.

A+A-

Markets Live Pulse anketine göre, kar uyarıları ve yükselen faiz endişeleri birleşerek ABD'nin önemli hisse senedi göstergesi olan S&P 500'ü tehdit etmeye devam ediyor.

Markets Live Pulse anketi katılımcılarının yüzde 55'i önümüzdeki mali tablo açıklama sezonunun hisse senetlerine zarar vereceğini öngördüler. 

Hargreaves Lansdown baş hisse senedi analisti Sophie Lund-Yates, "Mali tablo açıklama sezonundan gelecek negatif sesler ABD piyasasındaki yukarı hareketin yavaşlamasına kesinlike yardımcı olacak" değerlendirmesini yaptı.

Katılımcıların %42'sine göre, mali tablo açıklama sezonunun en büyük olumsuz etkisinin finansal koşulların daha da sıkılaşması olacağını öngördüler.

Katılımcılanrın yüzde 48'ine göre S&P 500 şirketlerinin hisse başına kazançlarında düşüş, ancak üçüncü çeyrekten sonra duracak. 

S&P 500'de mali tablo açıklama  sezonu, 14 Temmuz'da JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc. ve Wells Fargo & Co.'nun bilançolarıyla başlayacak. Anket katılımcılarının %53'ü banka kazançlarının hayal kırıklığı yaratacağını ve bu raporlama sezonunun sektörün görünümünde kötüleşmeyi doğrulayarak banka hisselerine zarar vereceğini öngörüyorlar.

İlgili Haberler