ABD'de enflasyon beklentileri geriledi

ABD'de enflasyon beklentileri geriledi

Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi yüzde 4,7'den yüzde 4,4'e geriledi.

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi'nin açıkladığı Nisan ayı Tüketici Beklentileri Anketi sonuçlarına göre, Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi yüzde 4,7'den yüzde 4,4'e geriledi. Ankete katılan yaklaşık 1300 hane halkı arasında, gelecek 12 aylık süreç için enflasyon beklentisi yüzde 4,4 olarak belirlendi.

Orta vadeli enflasyon beklentisi, gelecek 3 yıllık süreci kapsayarak Nisan ayında yüzde 2,9'a yükselirken, uzun vadeli enflasyon beklentisi de gelecek 5 yıl için yüzde 2,6'ya çıktı. Hane halkı harcamalarındaki artış beklentisi ise yüzde 5,7'den yüzde 5,2'ye düşerken, hane halkı gelir artışı beklentisi de yüzde 3,1'e geriledi.

Konut fiyatlarındaki beklenen artış yüzde 2,5'e yükselirken, gıda maliyetlerindeki artış beklentisi azaldı ve enerji maliyetlerindeki artış beklentisi arttı. Sağlık ve kira maliyetlerindeki artış beklentileri ise değişmedi.

ABD'de Nisan ayı enflasyonunun Çarşamba günü açıklanacak. Piyasa beklentisi, aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 5 artış olarak öngörülüyor.

İlgili Haberler