Nestle'den radikal karar: Bazı ürünlerini tamamen yok ediyor

Nestle'den radikal karar: Bazı ürünlerini tamamen yok ediyor

Nestle verimliliğini artırmak adına ürün çeşitlerini beşte bir oranında azaltma yoluna gitti.

A+A-

Nestle SA, geçtiğimiz yılın sonlarında duyurduğu ve 2023 yılında da devam edecek olan verimlilik hamlesi kapsamında sunduğu ürün çeşitlerinin sayısını beşte bir oranında azalttı.

Tüketim malları grupları tipik olarak "stok tutma birimleri" veya SKU'lar olarak bilinen farklı ürünlerin binlerce boyut ve tat varyasyonunu stokluyor. Nestle, Danone ve Unilever, yüksek girdi maliyetlerini tüketicilere yansıtmakta zorlandıkları için operasyonu basitleştirmek amacıyla SKU'ları azaltma yoluna gidiyor.

Nestle İcra Kurulu Başkanı Mark Schneider, Pazartesi günü yayınlanan yorumlarında, Nestle'nin azaltımlarının portföyü hem kesmekten hem de uyumlu hale getirmekten kaynaklandığını söyledi. Schneider, bir Barclays analistiyle yaptığı röportajda "Farklılıkların çok küçük olduğu 10 ya da 15 SKU'ya sahip olabilirsiniz ve sonra yapmaya çalıştığınız şey bunu sadece bir ya da ikiye indirgemektir" dedi. Schneider, bu yıl muhtemelen ürünlerin yaklaşık %10'unda daha kesintiye gidilmesini beklediğini söyledi.

Kasım ayında Nestle, 100.000'den fazla SKU'ya sahip olduğunu ve bunların üçte birinin satışların sadece %1'ini oluşturduğunu söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler