ABD'de işsizlik maaşı başvuruları salgın döneminin en düşüğünde

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları salgın döneminin en düşüğünde

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları dört hafta üst üste düşüş kaydederek salgın döneminin en düşük seviyesine indi.

A+A-

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları art arda dört hafta düşüş yaşadıktan sonra 348 bin ile salgın döneminin en düşük seviyesine geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi işsizlik maaşı başvurularının geçen hafta 364 bin olarak gerçekleşmesini bekliyordu.

Bloomberg HT'nin haberine göre Fed politika yapıcılarının bir kısmı istihdam piyasasındaki iyileşmenin varlık alımı azaltımı için kritik öneme sahip olduğunu vurgulamışlardı.

Güvercin tutumuyla bilinen Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, birkaç güçlü istihdam verisinin ABD ekonomisinin pandemiden çıkışına yönelik toparlanma sinyali verebileceğini ve bu durumun varlık alımlarının azaltılmasına olanak sağlayabileceğini belirtmişti. 

Fed’in Temmuz toplantı tutanaklarında varlık alım azaltımı eğilimi gözlense de bunun ne zaman ve hangi hızda yapılacağına dair işaret yer almadı.

Tutanaklara göre bazı yetkililer ekonomik koşulların önümüzdeki aylarda varlık alım azaltımını gerektireceğini düşünüyor. Diğer üyeler ise azaltıma gelecek yıl başlamanın uygun olduğunu, bu durumda tapering kararının aralık ayında alınması gerektiğini belirtiyor.

Ayrışma ise daha çok işgücü piyasası gelişmelerinden kaynaklanıyor. Fed üyeleri arasında enflasyon hedeflerine ulaşıldığı yönünde genel kanı bulunsa da işgücü piyasalarında daha fazla iyileşme görülmesini isteyen üyeler teşviklerin geri çekilmesinde zamanlamanın ötelenmesini istiyor.

Etiketler : , ,