ABD’de รถzel sektรถr istihdamฤฑ, ลubat ayฤฑnda 235 bin kiลi artarak beklentiyi aลtฤฑ.
ADP Araลtฤฑrma Enstitรผsรผ ve Moody’s Analytics iล birliฤiyle hazฤฑrlanan rapora gรถre, ABD รถzel sektรถrรผ ลubat ayฤฑnda 235 bin kiลiye yeni iล imkanฤฑ saฤladฤฑ. Veriye iliลkin piyasa beklentisi 200 binlik artฤฑล seviyesindeydi.
Raporda, istihdam artฤฑลฤฑna kรผรงรผk รถlรงekli ลirketlerin 68 bin, orta รถlรงeklilerin 97 bin ve bรผyรผk รถlรงekli firmalarฤฑn 70 bin kiลiyi iลe alarak katkฤฑ saฤladฤฑฤฤฑ bildirildi.
Veriler, ayrฤฑca istihdam artฤฑลฤฑnฤฑn 198 bininin hizmet, 37 bininin ise mal sektรถrรผnde gerรงekleลtiฤini ortaya koydu.
Bu arada, ocak ayฤฑna iliลkin รถzel sektรถr artฤฑลฤฑ 234 binden 244 bine revize edildi.
Raporda gรถrรผลlerine yer verilen ADP Araลtฤฑrma Enstitรผsรผ Baลkanฤฑ Ahu Yฤฑldฤฑrmaz, iล gรผcรผ piyasasฤฑnฤฑn aralฤฑksฤฑz bรผyรผmesini sรผrdรผrdรผฤรผne iลaret ederek, โTรผketici harcamalarฤฑ arttฤฑkรงa eฤlence, konaklama ve perakende baลta olmak รผzere tรผm sektรถrlerde ฤฑsrarlฤฑ istihdam artฤฑลlarฤฑ izliyoruzโ deฤerlendirmesini yaptฤฑ.
Moody’s Analytics Baลekonomisti Mark Zandi ise iล gรผcรผ piyasasฤฑnฤฑn aลฤฑrฤฑ ฤฑsฤฑnma sinyalleri verdiฤini vurgularken, “ฤฐล gรผcรผ piyasasฤฑ ateล gibi ve aลฤฑrฤฑ ฤฑsฤฑnma tehlikesi arz ediyor. Kamu harcamalarฤฑndaki artฤฑล ve vergi indirimleriyle birlikte bรผyรผme hฤฑzlanmaya baลladฤฑ.” ifadelerini kullandฤฑ.
Piyasalar, yaklaลฤฑk 600 bin iลveren ve 20 milyon รงalฤฑลandan alฤฑnan bilgilerle hesaplanan ADP รถzel sektรถr istihdamฤฑ verisinin ardฤฑndan ABD’de cuma gรผnรผ aรงฤฑklanacak resmi istihdam verilerine odaklandฤฑ.







