ABD'de petrol sondaj kule sayısında sert düşüş

ABD'de petrol sondaj kule sayısında sert düşüş

ABD'de petrol sondaj kule sayısında 2021 yılı Eylül'den bu yana en büyük haftalık düşüş açıklandı.

A+A-

ABD'de enerji firmaları geçen hafta, petrol sondaj kule sayısında 2021 yılı Eylül ayından bu yana en büyük haftalık düşüşü bildirdi.

Baker Hughes tarafından Foreks Haber ile mail yoluyla paylaşılan rapora göre, 19 Mayıs ile sona eren bir haftalık dönemde ülkede petrol sondaj kule sayısı 11 adet düşüşle 575 adede geldi. Böylece petrol sondaj kule sayısı 2022 yılı Mayıs ayından bu yana en düşük seviyesine geldi.

Doğal gaz arayan sondaj kule sayısı değişmeyerek 141 olurken, iki ürün için de ortak çalışma yapan sondaj kuleleri 4 seviyesinde kaldı.

Böylece ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı da üst üste üçüncü haftasında da geriledi. Sondaj kule sayısı 11 adet azalarak 720 adet oldu. Bu geçen yılın aynı dönemine göre 8 adet düşüşe işaret eidyor.

ABD'de sondaj kulelerinin 697 adedi karada, 21 adedi açık sularda, 2 adedi ise iç sularda yer aldı. Önceki haftaya göre karada bulunan sondaj kule sayısı 10 adet azalırken, iç sularda bulunan sondaj kule sayısı 1 adet geriledi.

Sondaj kulelerinin 650 adedi yatay (Herizontal), 51 adedi yönlü
(Directional), 19 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı.

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 9 adet düşüşle 357 adet olurken, diğer büyük merkezlerden New Mexico'da 1 adet artışla 109 seviyesine geldi.

En büyük enerji havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı 4 adet düşüşle 349 adede geriledi.

Kanada ve Meksika Körfezi

Aynı hafta Kanada'da sondaj kule sayısı 9 adet düşüşle 85 adet oldu.
Ülkede petrol kule sayısı 2 adet artışla 39 adet, doğal gaz kule sayısı 11 adet düşüşle 46 adet olarak açıklandı.

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 21 adet olurken, Kuzey Amerika'nın tamamında 20 adet düşüşle 805 adede indi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler