ABD'de yeni konut satışları 1 yılın zirvesini gördü

ABD'de yeni konut satışları 1 yılın zirvesini gördü

ABD'de yeni konut satışları Nisan'da düşüş beklenirken arttı. Satışlar böylece 2 ay üst üste yükseldi ve Mart 2022'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Yine bugün açıklanan veriye göre S&P Global öncü bileşik PMI endeksi Mayıs'ta 13 ayın zirvesine yükseldi.

A+A-

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre yeni konut satışları Nisan'da aylık bazda yüzde 4,1 artışla 683 bin oldu. Satışlar böylece Mart 2022'den beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini yüzde 2,6 düşüştü.

Önceki ayın verisi ise 683 binden 656 bine revize edildi.

Ortalama konut fiyatları yüzde önceki yıla kıyasla yüzde 8,2 düşüşle 420 bin 800 dolara geriledi. Bu, Nisan 2020'den beri en büyük düşüş olarak kayda geçti. Konut satışlarındaki artış, sektörün ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin azalmakta olduğuna işaret etti.

Yeni konut satışları toplam satışların yüzde 10'undan fazlasını oluşturuyor.

İş dünyası aktivitesi 13 ayın zirvesinde

Yine bugün açıklanan veriye göre ülkede iş dünyası aktivitesi 13 yılın zirvesine çıktı. S&P Global öncü bileşik PMI endeksi Mayıs'ta 1.1 puan artarak 54,5'e yükseldi. Bu, geçen yılın Nisan ayından beri görülen en yüksek seviye oldu.

Hizmet PMI Endeksi de 13 ayın zirvesine çıkarken imalat PMI endeksi siparişlerdeki azalmayla yeniden daralma bölgesi olan 50 seviyesinin altına geriledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler