ABD'den çip ekipmanlarının Çin'e getirilmesiyle ilgili yeni hamle

ABD'den çip ekipmanlarının Çin'e getirilmesiyle ilgili yeni hamle

ABD, çip ekipmanlarının Çin'e getirilmesi konusunda Güney Koreli şirketlere tanıdığı muafiyeti uzatacak.

A+A-

ABD'nin Güney Koreli çip üreticileri Samsung Electronics ve SK Hynix'e ABD çip ekipmanlarını Çin'e getirmek için lisans alma zorunluluğu konusunda tanıdığı muafiyeti süresiz olarak uzatması bekleniyor.

Yonhap haber ajansının ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD Ticaret Bakanlığı, Güney Koreli yonga üreticileriyle Çin'de hangi ekipmanların kullanılabileceğine ilişkin ayrıntıları görüştü ve ABD'nin bu hafta içinde ilgili açıklamaları yapacağını bildirdi.

Güney Koreli çip üreticileri. ABD Ticaret Bakanlığı'ndan geçen yıl Çin'de çip üretimi için gereken ekipmanı ek lisans almadan bir yıl boyunca tedarik etme yetkisi almıştı.

ABD Ticaret Bakanlığı, Samsung ve SK Hynix'in belirli ABD çip üretim araçlarını almaya devam etmesine izin vermek için hangi kuruluşların hangi teknolojinin ihracatını alabileceğini gösteren "onaylanmış son kullanıcı" listesini güncelleyecek.

Yonhap'ın haberine göre Ticaret Bakanlığı, önümüzdeki birkaç yıl içinde iş yapabilmek için ekipman yükseltmelerine de ihtiyaç duyulduğundan, şirketlerin gelecek planlarını göz önünde bulundurarak Çin'deki üretim hatlarına getirilebilecek ekipmanı belirlemek üzere Samsung ve SK Hynix ile görüşmelerde bulunuyordu.

Samsung Electronics'in Çin'in Xian şehrinde NAND flash bellek üretimi bulunurken, SK Hynix'in Wuxi'de DRAM çip üretimi ve Dalian'da her iki şirketin de milyarlarca dolar yatırım yaptığı NAND Flash üretimi bulunmakta.

İlgili Haberler