ABD'den gelen istihdam verilerine rağmen Fed Temmuz'da faiz artırımına gidecek

ABD'den gelen istihdam verilerine rağmen Fed Temmuz'da faiz artırımına gidecek

ABD'de dün açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin beklenenden daha fazla yavaşlamasına karşın Fed'in Temmuz ayında faiz artırımına gitmesi güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor.

A+A-

Yatırımcılar, Haziran ayında işe alımların beklenenden daha fazla yavaşladığını gösteren bir hükümet raporunun ardından daha fazla artış olasılığının biraz daha düşük olduğunu fiyatlasalar bile, Fed'in bu ayın sonunda gösterge faiz oranını %5,25-%5,5 aralığına yükselteceğini iddia ettiler.

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın Temmuz ayı sonundaki toplantısında çeyrek puanlık bir artış yapılmasının neredeyse evrensel olarak beklenmesinin ardından, Eylül ayında faiz artırımı olasılığını yaklaşık %20, Kasım ayında ise %40 olarak görüyor.

Çalışma Bakanlığı raporundan önce, faiz oranlarının Kasım ayına kadar %5,5-%5,75 aralığına ulaşma ihtimalini neredeyse eşit görüyorlardı.

III Capital Management'tan Karim Basta, işverenlerin geçen ay 209.000 kişiyi işe aldığını gösteren raporun "işgücü piyasasındaki istikrarlı ve kademeli yavaşlama ile tutarlı" olduğunu yazdı. Basta, bunun Fed'i Temmuz'da faiz artırımından vazgeçirmek için yeterli olmasa da, Eylül'de bir artışın daha yüksek bir ihtimal olduğunu söyledi.

Fed geçen ay politika faizini %5-%5,25 aralığında sabit tuttu, ancak politika yapıcılar hala kabul edilemeyecek kadar yüksek olan enflasyon ve güçlü işgücü piyasasının Fed'in %2'lik hedefine doğru yavaş ilerlemesi nedeniyle daha fazla faiz artırımına gidileceğinin sinyalini verdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler