ABD'den kritik YPG açıklaması

ABD'den kritik YPG açıklaması

Pentagon, içinde YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri ile işbirliğini sürdüreceklerini açıkladı

A+A-

Pentagon, içinde YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri ile işbirliğini sürdüreceklerini açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) Suriye ile ilgili yapılan açıklamada, "İçinde YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile işbirliğini sürdüreceğiz" denildi. Açıklamada ayrıca 'SDG'ye verilen silahların sınırlı olduğunu belirttik' satırları yer aldı.

Jerusalem Post: ABD'nin desteği devam edecek

İsrail'de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinin bugünkü haberinde, ABD askeri yetkililerinin "ABD, DEAŞ'la mücadelesinde, SDF güçlerine malzeme desteği, eğitim ve yardım sağlamaya, Kürt güçleri de dahil olmak üzere devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada Başkan Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Washington'un Suriye topraklarındaki ABD ortaklarına yönelik askeri desteğinde düzenlemelere gideceğini söylediği ifade edilmişti.

JS'nin haberine göre Suriye'deki birleşik mücadele güçlerinin halkla ilişkiler yetkilisi olan ABD'li bir subay "Suriye Demokratik Güçleri ile olan taktik ortaklığımız DEAŞ'la mücadeleye odaklanmıştır" ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamalarda YPG ibaresi yer almadı. Bunun yerine Suriye Demokratik Güçleri SDF ibaresi kullanıldı ve SDF içinde Araplar, Türkmenler, Ermeniler ve Suriyelilerin bulunduğu ifade edildi. Bu anlamda ABD'nin YPG'ye destek sağlamadığı ve SDF'e destek sağlamaya devam edeceği, dolayısıyla YPG'ye olan desteğini SDF adı altında sürdüreceği gazetenin haberinde iddia edildi.

Bu haber toplam 1212 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.