ABD’nin ham petrol รผretimi geรงtiฤimiz hafta gรผnlรผk 11,6 milyon varile ulaลarak Rusya ve Suudi Arabistan’ฤฑ geride bฤฑraktฤฑ. ABD’nin รผretimindeki artฤฑล sonrasฤฑnda bu hafta sonu bir araya gelecek olan OPEC ve OPEC รผyesi olmayan รผreticilerin buna tepki verebilecekleri ifade ediliyor.
ABD’nin ham petrol รผretimi hali hazฤฑrda bir hafta รถncesine gรถre 400 bin varil/gรผn ve geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre 2 milyon varil/gรผn artmฤฑล durumda.
Bu hafa sonu Abu Dhabi’de toplanacak olan OPEC ve OPEC รผyesi olmayan รผlkeler Ortak ฤฐzleme Komitesi’nin gelecek ay Viyana’da yapฤฑlacak OPEC toplantฤฑsฤฑna รผretimin kฤฑsฤฑlmasฤฑ yรถnรผnde tavsiyede bulunabileceฤi ifade
Bazฤฑ OPEC รผyeleri petrol fiyatlarฤฑnฤฑ son 5-6 haftada 15 dolar/varil dรผลmesinden Haziran ayฤฑnda รผretimi artฤฑrma kararฤฑ alan Rusya ve Suudi Arabistan’ฤฑ sorumlu tutuyorlar ve รผretimi hemen 1 milyon varil/gรผn azaltmalarฤฑnฤฑ istiyorlar.







