ABD'nin gelecekteki başkanı Bitcoin topluyor

ABD'nin gelecekteki başkanı Bitcoin topluyor

Mali kayıtlara göre Robert F. Kennedy Jr'ın. şu anda 100.000 ila 250.000 dolar arasında bitcoin'i bulunuyor

A+A-

Amerika'nın bir sonraki potansiyel başkanı Robert F. Kennedy Jr. mali kayıtlara göre şu anda 100.000 ila 250.000 dolar arasında Bitcoin'e sahip.

Başkanlık için Demokrat bir aday olarak yarışan Kennedy, kripto para birimi ve blok zinciri teknolojisinin önemli  destekçilerinden birisi olarak kabul ediliyor. Kennedy, kampanya bağışlarını Bitcoin (BTC) olarak kabul ediyor.

Ancak, 69 yaşındaki politikacı ve çevre avukatı, blok zincirine yönelik olumlu duygularına rağmen, kripto piyasasında "yatırımcı olmadığını" kamuoyuna açıklamıştı.

Bununla birlikte, bu iddiaları 30 Haziran'da sunduğu bir mali bildirimdeki bilgilerle çelişiyor gibi görünüyor. Bildirime göre, RFK Jr. bir aracı kurum hesabında 100.000 ila 250.000 dolar arasında Bitcoin'e sahip.

Raporda bu tutardaki kripto paraların ne zaman satın alındığı veya ilk yatırım için başlangıçta ne kadar harcandığı belirtilmedi.

Kripto para birimine verdiği destek konusunda çok net olan Kennedy, ülkede Bitcoin'in (BTC) benimsenmesinde önemli bir rol oynadı. Haziran 2023'te New York Post'a verdiği bir röportajda, 2024'te başkan olması halinde yönetiminin "Bitcoin'i ve insanların kendi cüzdanlarını ve düğümlerini yönetme özgürlüğünü desteklemek" için politikalar oluşturacağını söyledi.

ABD'de 2024 başkanlık seçimleri yarışı kızışırken, kripto para ve blok zinciri teknolojisi paydaşlar arasında giderek daha popüler bir konu haline gelmiş durumda.

Kennedy'ni mali bildirim tablosunda kripto para varlığının haberlerinin CNBC'de çıkmasından hemen sonra Kennedy kampanya sorumluları yayına ulaştı ve kripto yatırımının RFK Jr'ın eşine ait olduğunu ve başkan adayının "yatırım kararlarına dahil olmadığını" söyledi.

İlgili Haberler