Kurumsal yatırımcılar Haziran ayında daha fazla Bitcoin aldı

Kurumsal yatırımcılar Haziran ayında daha fazla Bitcoin aldı

Ark Invest'in Haziran 2023 raporuna göre kurumsal yatırımcılar Haziran ayında daha fazla Bitcoin aldı

A+A-

Bitcoin artık daha fazla kurumsal yatırımcının ilgisini çekiyor. Ark Invest'in Haziran 2023 Bitcoin Aylık raporuna göre, tezgah üstü (OTC) işlem masalarında depolanan Bitcoin'de (BTC) önemli bir artış oldu. Bu durum, kurumsal yatırımcıların güvenli ve emniyetli bir yatırım olarak gördükleri kripto para birimini satın almakla daha fazla ilgilendiklerini gösteriyor.

Yapılan değerlendirmeye göre, geçtiğimiz yıl Bitcoin işlemlerinde %50'lik bir artış yaşandı ve bu da bireysel ve kurumsal yatırımcılar arasındaki talep artışına işaret ediyor. Uzmanlar, kurumsal yatırımcıların Bitcoin'i daha fazla benimsemesinin dijital varlık için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bitcoin Haziran ayında 26.200$ seviyesinden ve 27.465$'lık kısa vadeli maliyet tabanından önemli bir destek aldı ve bunun sonucunda 200 haftalık hareketli ortalamada güçlü bir yeni teknik destek buldu. Sonuç olarak, ayı bu ortalamanın %14 üzerinde kapattı. Rapora göre bu destek, Bitcoin'in istikrarını artırmada ve yatırımcılar için daha cazip hale getirmede kritik öneme sahipti.

Haziran ayında Grayscale'in GBTC'si yükselişe geçti

Haziran ayında, en az bir yıldır hareket görmeyen BTC miktarında bir artış oldu ve token'ın toplam dolaşımdaki arzının yaklaşık %70'ine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu durum, BlackRock'ın Bitcoin ETF başvurusu ve Grayscale'in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan yasal mücadelesinde avantajlı olduğuna dair göstergeler gibi faktörlere bağlanabilir ve GBTC'nin Bitcoin'in net varlık değerine (NAV) olan iskontosunun daralarak bir yılın en düşük noktasına ulaşmasına neden oldu.

Buna ek olarak, kurumsal faaliyetin bir ölçüsü olarak hizmet veren tezgah üstü (OTC) masalardaki Bitcoin bakiyesi bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Raporda ayrıca kurumsal yatırımcılara kripto para birimlerine erişim sağlayan önde gelen varlık yönetim firması Grayscale's Bitcoin Trust (GBTC) üzerinde de duruldu. Grayscale'in birincil teklifi olan GBTC, yatırımcıların Bitcoin portföylerini tutan tröstler içinde hisse alım satımına katılmalarını sağlıyor.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Bitcoin satın almadan Bitcoin'e yatırım yapmanın bir yolu. Her hisse, Bitcoin'in mevcut değerini takip edecek şekilde tasarlanmış.

GBTC fiyatları bu yıl iki kattan fazla artarak  20 dolara ulaştı. Rapora göre GBTC üzerindeki prim, bir Bitcoin spot ETF'sinin potansiyel onayına yönelik duyarlılıktaki olumlu bir değişimi yansıtıyor.

ARK Invest tarafından hazırlanan bir rapora göre, GBTC'nin net varlık değerine (NAV) iskontosu %42'den %30'a düştü. Bunun nedeni BlackRock'ın Bitcoin ETF başvurusu ve Grayscale'in GBTC hizmetini bir spot ETF'ye taşıma planı etrafındaki olumlu hava olabilir.

Rapor, artan Bitcoin sahibi sayısını ve ağındaki artan aktiviteyi vurgulamanın yanı sıra madencilik zorluğu ve madenci geliri gibi çeşitli ölçümleri analiz etti ve 11'inin olumlu eğilimler gösterdiğini tespit etti.

Bununla birlikte, yalnızca iki ölçüm, işlem hacmi ve zaman ağırlıklı ciro, nispeten sabit kaldı.

 

İlgili Haberler