AKP değerlendirme yapacak

AKP değerlendirme yapacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü seçim sonuçlarının ardından kendi değerlendirmelerini yapacaklarını belirtirken, yeni sivil anayasa yapımı için çağrı yaptı

A+A-

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü seçim sonuçlarının ardından kendi değerlendirmelerini yapacaklarını belirtirken, yeni sivil anayasa yapımı için bütün partilere yeniden çağrı yaptıklarını söyledi.

Seçimin ardından Ankara'daki AKP Genel Merkezi'ne gelen ve kendisine bekleyen AKP'lilere yönelik olarak "balkon konuşması" yapan Davutoğlu, "AKP bu seçimin galibi ve birincisidir. Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız, atılması gereken adımları vakitlice atacağız. Yeni sivil anayasa yapımı için bütün partilere yeniden çağrı yapıyoruz" dedi.

"Bu siyasi tablodan istikrara zarar gelmemesi için her türlü tedbiri alacağız. Demokratik süreçler içinde ülke yönetiminin zaafa uğramaması, ekonominin istikrarının bozulmaması ve kardeşliğimize sekte vurulmaması için gereken her türlü adımı atacak, her tedbiri alacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmamalıdır" diyen Davutoğlu, "Kendi değerlendirmemizi yapacağız, atılması gereken adımları vakitlice atacağız" dedi.

Diğer siyasi partilere de seslenen Davutoğlu, "Buradan küçük hesaplarla yenilgiler üzerinden zafer üretmeye kalkmamalılar. Herkes kendi değerlendirmesini yapmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Kendilerine oy veren ya da vermeyen herkesi kucaklayacaklarını belirten Davutoğlu, "Hiçbir şekilde durmayacağız, yola aynı kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

CNNTürk'ün verdiği kesin olmayan seçim sonuçlarına göre oyların yüzde 98.3'ü sayıldı. AKP'nin oy oranı yüzde 40.8 iken, yüzde 10 seçim barajını geçmeyi başaran HDP'nin oy oranı yüzde 13.1 olarak belirlendi. Kesin olmayan sonuçlara göre AKP'nin milletvekili sayısının 258 olacağı belirtildi.

Aynı sonuçlara göre CHP'nin oy oranı yüze 25, MHP'nin oy oranı ise yüzde 16.3 oldu.

Bu haber toplam 2185 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.