Bank Of America'nın (BofA) güçlü alım önerdiği 2 hisse senedi

Bank Of America'nın (BofA) güçlü alım önerdiği 2 hisse senedi

Bank of America'nın analistleri yatırımcıları iki özel hisse senedine yatırım yapmaya teşvik ediyor

A+A-

New York borsası son dönemde karışık sinyaller verdi. S&P 500 endeksi, beş aylık sürekli artışın ardından Nisan ayını %4 kayıpla kapatarak ilk aylık düşüşünü yaşadı. Ancak Mayıs ayı, beklentilerin üstündeki şirket kazançlarına bağlı olarak, 2024'ün ilk çeyreği için beklenenden iyi sonuçlarla başladı.

Federal Rezerv ise, inatçı enflasyon karşısında faiz oranlarını "daha uzun süre yüksek" tutacağını belirtti. Bu yıl için faiz indirimi hala mümkün görünse de, bu durum yılın son çeyreğine kadar gerçekleşmeyebilir.

>>> Hisseleri 5, 10, 20 katına çıkartacak "bedelsiz" kararı alan 25 BIST şirketi

Bank of America'nın ABD hisse senedi ve kantitatif strateji başkanı Savita Subramanian, mevcut durumu değerlendirirken, "Piyasada belki de alışık olduğumuzdan daha iyi büyüme, daha yüksek oranlar ve biraz daha yüksek enflasyonla yumuşak bir iniş bekliyorum" dedi. Subramanian, S&P 500 için yıl sonuna kadar 5.400 puanlık bir hedefe veya mevcut seviyelerden %5,5 artışa işaret ediyor.

 

>>> Rönesans GYO'dan (RGYAS) borsa yatırımcısına 450 milyon TL'lik tokat

 

Bank of America'nın analistleri de Subramanian'ın iyimser yaklaşımını benimseyerek yatırımcıları iki özel hisse senedine yatırım yapmaya teşvik ediyor.  Her iki hissede TipRanks veritabanında 'Güçlü Al' notuna sahip. İşte bu hisseler:

KKR & Co. (KKR)

KKR's Bae, Nuttall succeed Kravis, Roberts as co-CEOs | Reuters

Global sermaye piyasalarında aktif bir yatırım şirketi ve varlık yöneticisi olan KKR, 31 Mart itibarıyla 578 milyar dolarlık varlığı yönetiyor. Bunların 183 milyar doları özel sermaye, 260 milyar doları krediler, 61 milyar doları altyapı ve 71 milyar doları gayrimenkul yatırımlarından oluşuyor. KKR, ilk çeyrekte 864 milyon dolar düzeltilmiş net gelir elde etti ve bu, önceki yıla göre %20'lik bir artışa işaret ediyor.

Avis Budget Group (CAR):

Avis Budget Group: Selloff Is A New Buying Opportunity (NASDAQ:CAR) | Seeking Alpha

Global çapta hizmet veren önde gelen bir araç kiralama şirketi olan Avis Budget, zorlu ikinci el araç piyasası koşullarına rağmen, ilk çeyrekte %5'lik bir kiralama günü artışı ve 2.6 milyar dolarlık gelir ile tahminleri aştı. Ancak, net kar beklentilerin altında kaldı. Bank of America analisti John Babcock, Avis'in gelecekteki performansı için olumlu bir görünüm sunuyor ve şirketin değerleme düzeylerinin cazip olduğunu belirtiyor.

Her iki hisse senedi de Bank of America analistilerinden 'Güçlü Al' notu alarak dikkat çekiyor. KKR için ortalama fiyat hedefi 116,50 dolar, Avis için bu hedef 169,5 dolardır.

KKR hisseleri 95,01$'dan işlem görüyor ve 116,50$'lık ortalama fiyat hedefi önümüzdeki yıl için %22,5'lik bir kazanç anlamına geliyor.

Avis hisseleri için ortalama fiyat hedefi $169,5 olup, mevcut hisse fiyatı olan $115,6'dan %46,5'lik bir artışa işaret etmekte. 

 

İlgili Haberler