Dört hisse, KCHOL, AGHOL, PETKM ve ASELS için yeni hedef fiyat ve tavsiyeler açıklandı

Dört hisse, KCHOL, AGHOL, PETKM ve ASELS için yeni hedef fiyat ve tavsiyeler açıklandı

Alnus Yatırım, bilançolarını açıklayan 4 hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti

A+A-

Alnus Yatırım, Koç Holding KCHOL, Petkim Petrokimya, AGHOL-AG Anadolu Grubu Holding ve ASELS Aselsan hisse senetleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

İşte Alnus Yatırım'ın 4 hisse için açıkladığı hedef fiyat ve tavsiyeler:

* Alnus Yatırım, ASELS-ASELSAN için hedef fiyatını 68,00 TL, tavsiyesini tut olarak belirledi

Aselsan

Aselsan(ASELS)’in, 2023/12 dönemi finansallarını incelediğimizde;

 Şirketin ‘Hasılat’ı; geçen yılın aynı dönemine(2022/12) göre 6,73 Milyar TL(yüzde 10,07) tutarında artışla 73,6 Milyar TL olurken, cari dönemde şirketin ‘Hasılat’ında ortaya çıkan artışta; ‘’Yurt İçi Satışlar’’da görülen 10,0 Milyar TL’lik artış pozitif rol oynarken, ‘’Yurt Dışı Satışlar’’da görülen 3,8 Milyar TL civarındaki azalış ise negatif etkiye neden olmuştur. ‘Satışların Maliyeti’nde; 4,46 Milyar TL’lik artış görülmüştür. Bu kapsamda, şirketin ‘Brüt Kâr’ rakamındaki artış miktarı 2,27 Milyar TL(yüzde 12,74) civarında olmuştur.

 Şirketin ‘Faaliyet Giderleri(Genel Yönetim, Pazarlama, Satış ve Dağıtım, Araştırma ve Geliştirme)’nde ‘’Personel Giderleri’’ndeki artış öncülüğünde 1,2 Milyar TL’lik artış(-) olurken, büyük oranda ‘’Net Kur Farkı Gelirleri(Kur Farkı Geliri-Kur Farkı Gideri farkı)’’nin etkisinin hissedildiği ‘Diğer Net Esas Faaliyet Geliri’ kaleminde ise 5,99 Milyar TL civarında artış ortaya çıkmış durumda. Bu gelişmeler sonrasında; şirketin ‘Esas Faaliyet Kârı’ 7,0 Milyar TL artış gösterirken, ‘FAVÖK’ tutarındaki artış ise 1,99 Milyar TL civarında olmuştur.

 Şirketin, büyük oranda ‘‘Banka Kredilerinden Kaynaklanan Kur Farkı Gideri’’nin etkisinin hissedildiği ‘Net Finansman Giderleri’; 3,3 Milyar TL’lik artış göstermiş ve ‘Dönem Net Kârı’ üzerinde baskı unsuru olmuştur. Önceki dönemde finansallarına 2,1 Milyar TL tutarında ‘Ertelenmiş Vergi Geliri’ yazan şirket, cari dönemde ise aynı kaleme 164,6 Milyon TL kaydetmiştir. Bu sonuçlarla birlikte; şirketin ‘Dönem Net Kârı’ 6,0 Milyar TL artış göstermiştir.

 Şirket, ‘’Zamana Yaygın’’ ve ‘’Zamanın Bir Anında’’ segmentlerinin her ikisinde de ‘Hasılat’ artışı yaşarken, ‘’Zamana Yaygın’’ segmentinin toplam hasılattan aldığı pay yüzde 75,8’den yüzde 73,4’e gerilemiştir. Grubun uzun vadeli planlarla hareket eden ve bu doğrultuda imza altına alınmış yıllara yaygın sözleşmeli proje tutarı 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla 10,9 Milyar ABD Doları’dır. Hedef bölge/ülkeler belirlenerek ve bu pazarlara odaklanılarak
yoğun pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, doğrudan satışın yanı sıra; hedef ülkelerde ortak üretim, teknoloji transferi, platform üreticisi uluslararası firmalar ile üçüncü ülkelere satışlara yönelik stratejik işbirlikleri, Şirket’in sürdürülebilir büyüme hedefi ile örtüşmektedir.

 Şirketin, 2024 yılı için beklentileri şu şekildedir; TMS 29(enflasyon düzeltmesi) etkisi hariç yüzde 70’in üzerinde ‘’Konsolide Gelir Büyümesi’’ beklenirken, TMS 29 etkisi ile bu artış oranı yüzde 10’dan büyük olarak öngörülmektedir. ‘’Konsolide Kur Farkından Arındırılmış FAVÖK Marjı’’ tahmini; TMS 29 hariç yüzde 26’dan büyük olurken, TMS 29 etkisi dahil yüzde 22’den büyük olarak öngörülmektedir. Şirket ayrıca; TMS 29 etkisi hariç 12 Milyar TL, TMS 29 etkisi dahil olarak ise 14 Milyar TL ‘’Konsolide Yatırım Harcaması’’ yapılmasını bekliyor. Yüksek teknoloji gerektiren sivil
elektronik alanlarında faaliyet göstermek üzere yapılanma da Şirket hedefi ile paralellik göstermektedir. Şirket, finansal teknolojiler alanına girerek faaliyet alanlarına bir yenisini eklemiştir. Finansal teknolojiler alanına giriş; Şirket’in hem önümüzdeki dönemde alacağı siparişlere, hem de müşteri portföyüne çeşitlilik olarak yansıma potansiyeline sahiptir.

 Şirket hisseleri için, 12 aylık hedef fiyatımızı; 68,00 TL ve tavsiyemizi ‘’TUT’’ olarak bekliyoruz.

>>> SONRAKİ SAYFA: KCHOL-Koç Holding

 

 

KCHOL, AGHOL, PETKM ve ASELS için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

KCHOL, AGHOL, PETKM ve ASELS için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

Alnus Yatırım, bilançolarını açıklayan 4 hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti

Dört aracı kurumdan dört hisse önerisi

Dört aracı kurumdan dört hisse önerisi

Dört aracı kurum LOGO, PETKM, ASELS ve EREGL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

Banka hisselerinde hedef fiyat ve tavsiyeler değişti, işte ayrıntılar

Banka hisselerinde hedef fiyat ve tavsiyeler değişti, işte ayrıntılar

Gedik Yatırım, 5 banka için hedef fiyatlarını paylaştı, tavsiyelerini açıkladı.

İlgili Haberler