Altı ay bitti, Nebati ek süre istedi

Altı ay bitti, Nebati ek süre istedi

Bakanlığı atandığında 6 ay sonra bambaşka bir Türkiye vadeden Nebati enflasyon için şimdi ed "en kısa sürede" dedi

A+A-

Bugünden 6 ay önce 27 Aralık 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına atandıktan sonra kısa bir süre sonra "gözlerinizi kapatın ve 6 ay sonra açın, bambaşka bir Türkiye'de uyanacaksınız" diyen Nurettin Nebati, enflasyonu en kısa sürede düşüreceklerini söyledi. 

 "Enflasyonla mücadele konusunda gerekli tecrübe ve donanıma sahibiz" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonu kısa süre içerisinde düşürmeyi yine biz başaracağız." açıklamasını yaptı. 

Nebati'nin bakanlığı döneminde resmi enflasyonda yaklaşık 2 kat artış olmuştu. Bağımsız kurumların yaptığı çalışmalara göre aynı dönemdeki hem enflasyon rakamı hem de artış oranı çok daha yüksek. Beklentiler 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyonunda da yükselişin süreceği yönünde. 

Nebati'nin 27 Aralık 2021'de bir televizyon kanalında yaptığı konuşma şöyleydi:

Nurettin Nebati bugün Meclis'teki ek bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

"Bugüne kadar mali disiplinden hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz.2022 yılı bütçe hedef ve tahminleri 2021 yılının ikinci yarısındaki makroekonomik görünümden hareketle belirlenmişti. Ancak, dünyada hızla yükselen enflasyon, tedarik zincirleri ve lojistik alanındaki sıkıntılar, emtia fiyatlarındaki rekor seviyeler ile jeopolitik gerginlikler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de makroekonomik görünüm ve varsayımlarda değişimlere yol açmıştır."

Enflasyonun olumsuz etkilerinin farkındayız. Enflasyonla mücadele konusunda gerekli tecrübe ve donanıma sahibiz, mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz ve enflasyonu kısa süre içerisinde düşürmeyi yine biz başaracağız.

Bu süreçte vatandaşlarımızın fiyat artışlarından daha az etkilenmesi için azami çabayı gösteriyoruz.

2022 yılı Mayıs ayında ihracatımız yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

2023 yılının ilk çeyreğinden itibaren kendi doğalgazımızı inşallah hanelere ulaştıracağız. Bundan sonra da enerji kaynaklı fiyat artışlarına karşı daha korunaklı hale geleceğiz

 Hazırladığımız Ek Bütçe ile genel bütçe gelirlerinde net 1 trilyon 81 milyar lira ilave gelir öngörüyoruz. Bu ilave gelirin 927,7 milyar lirası vergi gelirlerinden, 152,9 milyar lirası vergi dışı gelirlerden oluşmaktadır..

İlgili Haberler