Altın çok yükselecek Bitcoin onun iki katı yükselecek

Altın çok yükselecek Bitcoin onun iki katı yükselecek

Luke Gromen'e göre, ABD hazine tahvilleri 2030 yılına kadar küresel rezerv olmaktan çıkacak ve bu durum altının 3 kat, Bitcoin'in ise 6 kat yükselmesini sağlayacak.

A+A-

Forest for the Trees (FFTT) kurucusu ve başkanı Luke Gromen'e göre, ABD doları "geniş çapta aşırı değerlenmiş" seviyelerden yeniden fiyatlanacak ve ABD hazine tahvilleri 2030 yılına kadar küresel rezerv olmaktan çıkacak ve bu durum altının 3 kat, Bitcoin'in ise 6 kat yükselmesini sağlayacak.

Gromen, ABD'de son 40 yılın ekonomi politikalarının kasıtlı olarak "çöpe atıldığını" ve bunun ABD Hazine tahvillerinden dolara kadar her şey üzerinde büyük bir etkisi olacağını söyledi. 

Son birkaç on yılda ABD, Hazine tahvili ihracatında iyi, diğer her şeyin ihracatında ise kötü oldu. Gromen, şu anda değişen şeyin bu olduğunu belirtiti ve şu ifadeleri kullandı.

luke-gromen.png
LUKE GROMEN 

"Janet Yellen 'in size söylediği şey, Jake Sullivan'ın (Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan) size söylediği şey, Savunma Bakanlığı'nın size söylediği şey, Hazine'nin ihracat işinden çıkıp bu işlere girmenin ulusal güvenlik çıkarına olduğudur. Gromen, ihracat işinin yeniden başladığını ifade etti. "Fakat bunu çok daha zayıf bir dolar olmadan yapamayız ve bunun belirleyicisi de altının fiyatı olacak. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın 40 yıllık ekonomik ortodoksluğu çöpe attığını görüyorsunuz."

İlgi alanı dolar olan Yellen'ın bu değişimi anlamlı. Gromen, "Bu, [eski Başkan Richard] Nixon'un altına endeksli dolara son verdiği zamanki kadar büyük bir olay" diye tanımladı. 

janet-yellen.png
JANET YELLEN 

Gromen, ABD hazine tahvilinin dünyanın birincil rezerv varlığı konumunu kaybetmesiyle, bildiğimiz dolar sisteminin ölmekte olduğunu dile getirdi. Bu nedenle dolar yeniden fiyatlanacak. Ancak Gromen, doların değiştirilmeyeceğini ve doların küresel rezerv para birimi olarak kalacağını iddia etti.

Yeni küresel rezerv varlığı

ABD Hazine tahvili piyasası 2014'ten bu yana birincil küresel rezerv varlığı olarak payını kaybediyor çünkü küresel merkez bankaları bu dönemde 400 milyar dolar değerinde Hazine tahvili sattı ve 600 milyar dolar değerinde altın satın aldı.

Gromen, "Küresel merkez bankaları net bazda ABD Hazine tahvili alımını on yıl önce durdurdu ve ABD borcunun büyümesi durmadı" dedi. "ABD Hazine bonosu arzı ile küresel merkez bankalarından gelen talep arasında genişleyen bir boşluk var." dedi.

Gromen, altının birçok yeni rekor seviyeye ulaştıktan sonra bu yıl yılbaşından bu yana %12,5 artışla sağlam kazançlar elde ettiğini ve 2030'a doğru yükselmeye devam edeceğini kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü;

"Makrodaki her şey size yükselişin devam edeceğini söylüyor. BRICS'in altına girdiğini görüyorsunuz. Yellen'ın 40 yıllık ekonomik ortodoksluğu çöpe attığını görüyorsunuz. Küresel rezerv varlığı olarak Hazine tahvillerinin alternatifi altındır. Merkez bankaları için hazine tahvilleri artık risksiz araçlar değil. Eğer ABD hükümetinin hoşuna gitmeyen bir şey yaparsanız, hazine tahvillerini ellerinden alırlar; bunu tamamen Rusya'ya ve diğerlerine yaptılar, bu da gözlerini açtı, " 

Gromen, başka bir rezerv seçeneği bulma konusunda kimsenin Çin yuanına güvenmediğini, güvenseler bile Çin'in sermaye hesabını açıp borç vermek istemediğini ekledi.

"Altın, küresel ölçekte merkez bankası düzeyinde birincil rezerv varlığı olarak Hazine bonolarının yerini aldığı için yaptığını yapıyor. Ve bu, yıllık üretimi 240 milyar dolar olan bir altın piyasasına karşı çok fazla alım anlamına geliyor." açıkladı.

Altın fiyatı tahmini

Piyasalar Hazine tahvillerinden uzaklaşmanın altın fiyatlarını artırdığını hissediyor.

Gromen tahvil piyasasının gerçek anlamda kart masasındaki enayi olduğunun farkına varıldığını belirterek "Balon uzun vadeli ABD Hazine tahvillerinde" " dedi 

Altının yaklaşmakta olan çok yıllık rallisini perspektife koymak için Gromen, altının yükseliş hareketinin daha yeni başladığını söyledi. "Birincil rezerv varlığı olma anlamına geri dönüşü yansıtmak için fiyatın çok daha yüksek olması gerekiyor" dedi.

30-yillik-altin-grafigi.png

30 YILLIK ALTIN DOLAR/ONS GRAFİĞİ 

 

Daha kesin bir bakış açısı elde etmek için Gromen, ABD resmi altının piyasa değerinin, yabancıların elindeki hazine tahvilleriyle karşılaştırmalı olarak inceliyor.

"1989'da SSCB çöktüğünde bu oran yüzde 20'ydi. 1979 ve 1980'de dolar krizi yaşadığımızda bu oran yüzde 134'tü. Bugün gelindiğinde bu oran yüzde 7'ydi. Yani altının üç katına çıkması gerekecek." diye tahminde bulundu. Gromen bunun altın için kötümser senaryo olduğunu altının 6 katına kadar yükselebileceğini dile getirdi.  

Bitcoin için bunların anlamı ne?
bitcoin-004.png

Bitcoin aynı zamanda bu yeni rezerv varlık ortamında da önemli bir rol oynuyor.

Gromen, "Bitcoin, insanlar için enerji bağlantılı nötr bir rezerv varlığıdır. Bu açıdan dijital altına benzer bir araçtır. Daha fazla dolar likiditesi, daha zayıf bir dolar anlamına gelir ve bu, Bitcoin için iyidir" dedi. " pek çok şeyi altından daha iyi yapıyor. Ancak yine de çok daha fazla oynaklığı var ve çok daha küçük bir pazar."

Gromen, yatırımcıların tahvil satması ve değer taşıyan varlıkları satın alması nedeniyle önümüzdeki altı yıl içinde Bitcoin'in 6 kat getiri elde edeceğini göz ardı etmiyor. "Değeri olan şeyler ABD hisse senetleri, altın ve Bitcoin'dir."

Bu senaryoda Bitcoin, daha yüksek volatilite nedeniyle altından daha iyi performans gösterecektir. "Altın 3 kat artarsa, Bitcoin 6 kat artarsa ​​şaşırmam. Her ikisi de kazanabilir" dedi.


 

İlgili Haberler