Altın FED öncesi hafif geriledi

Altın FED öncesi hafif geriledi

Altın fiyatları, ABD'de kanun yapıcıların borç limiti konusunda anlaşmaya varmalarının riskli varlıklara talebi artırması ve doların değer kazanması ile birlikte düştü

A+A-

Altın fiyatları, ABD'de kanun yapıcıların borç limiti konusunda anlaşmaya varmalarının riskli varlıklara talebi artırması ve doların değer kazanması ile birlikte düştü. Gümüş Haziran 2018'den bu yana en yüksek seviyesi yakınlarından geri çekildi.

ABD Başkanı Donald Trump borç tavanını askıya almaya yönelik anlaşmayı duyurdu ve harcama seviyelerini yükselterek ödemelerde temerrüde düşme riskini ortadan kaldırdı. Öte yandan, Fed'in gelecek haftaki politika toplantısı yaklaşırken, spekülatörler ve varlık yöneticileri, ileriye dönük faiz indirimlerinin daha çok dikkat çekmesi ile birlikte, para politikasının izleyeceği yol konusunda gittikçe farklılaşan bir duruş sergiliyor.

 Spot altın "yüzde 0.5 düşerek Singapur saati ile 12:11'de ons başına 1,417.69 dolara geriledi. Fiyatlar Cuma günü 1,453.09 dolar ile Mayıs 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Spot gümüş Pazartesi günü yüzde 1.4 kadar yükseldikten sonra kazançlarını geri verdi ve yüzde 0.8 kayıpla ons başına 16.2255 dolara indi. Metal geçen Cuma 16.5907 dolar ile 13 ayın zirvesine tırmanmıştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 tırmandı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee, "Altın rallisinde halen yeni etaplar olabilir, ancak metal son bir ayda çok fazla ve çok hızlı yükseldi. Güçlü rallinin ardından bir kar realizasyonu gelebilir," dedi ve "Gümüş büyük ölçüde altında son dönemde görülen ralliden destek buldu. Altının geçici bir soluklanma dönemine girmesi ile birlikte, gümüşün altının önünde gidecek bir ralliye girmesi için destek az. Özellikle elektronik sektöründeki devam eden zayıf temel göstergeler dikkate alındığında" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot platin yüzde 0.4 düşerken, palladyum yüzde 0.7 değer kaybetti.

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.