Apple'da tarihi gün, iPad Air ve iPad Pro serileri güncellendi

Apple'da tarihi gün, iPad Air ve iPad Pro serileri güncellendi

Apple, iPad Air ve iPad Pro serilerini güncelledi ve yapay zeka özelliklerini vurguladı. Yeni Apple Pencil da tanıtıldı.

A+A-

Apple, CEO Tim Cook'un "iPad'in tanıtıldığı günden bu yana en büyük gün" olarak nitelendirdiği bir etkinlikte, tablet serisini yenilediğini duyurdu. Yeni iPad Air modelleri arasında, %30 daha fazla ekran alanına sahip olan yeni bir 13 inçlik model ve yeniden tasarlanmış bir 11 inçlik model bulunuyor.

Yeni Air modelleri, eski M1 çipini kullanan modellere kıyasla yaklaşık %50 daha hızlı olan Apple'ın M2 çipine sahiptir. Cihazlar, geleneksel yıldız ışığı ve uzay grisi renk seçeneklerinin yanı sıra yeni mavi ve mor seçeneklerle sunulacak.

Apple, yapay zeka girişimleri hakkında daha fazla konuşulması gerektiği yönündeki eleştirilere yanıt olarak, etkinlikte birkaç kez yapay zeka özelliklerine değindi. Apple'a göre, cihazın yatay kenarında bulunan öne bakan kamera, makine öğrenimi kullanarak herkesi kamera açısında tutuyor.

Ayrıca, Air modelinin "yapay zeka için inanılmaz güçlü bir cihaz" olduğunu belirten bir konuşmacı, canlı metin yakalama gibi özellikleri ve insanların fotoğraflarını iyileştirmelerine olanak tanıyan seçenekleri vurguladı.

Daha küçük modelin başlangıç fiyatı 128GB depolama ile 599$, büyük model ise 799$'dan başlayacak.

Apple, Pro serisini de yeniledi ve bu tabletler daha da inceldi. Bir konuşmacı, cihazın "şimdiye kadar yapılmış en ince Apple ürünü" olduğunu ve hatta iPad nano'dan daha ince olduğunu söyledi. 11 inçlik küçük modelin ağırlığı bir kilodan az.

Her iki model de gümüş ve uzay siyahı renk seçenekleriyle sunulacak. 11 inçlik Pro'nun başlangıç fiyatı 999$, 13 inçlik Pro ise 1.299$.

Pro modelleri, Apple'ın daha az yansıma sunduğunu söylediği nano dokulu cam seçeneği ile gelecek.

Ayrıca, cihazlar Apple'ın M4 çipi ile işlemci yükseltmesi aldı. Merkezi işlem birimi, makine öğrenimi hızlandırıcılarına sahip ve M2 çipine kıyasla %50'ye kadar daha hızlı CPU performansı sunuyor.

M4 çipi, aynı performans için M2 çipinin yarısı kadar güç tüketiyor. Apple, M4'ün nötr motorunun "yapay zeka için son derece güçlü bir çip" olduğunu belirtiyor.

Pro serisindeki yapay zeka iyileştirmelerinden biri, makbuzlar ve diğer belge fotoğraflarındaki gölgeleri kaldıran bir fotoğraf özelliği.

Apple, kullanıcıların haptik geri bildirim almak için sıkabileceği ve iPad ekranına dokunmadan eylemleri etkinleştirebileceği yeni bir Apple Pencil tanıttı. Kullanıcılar ayrıca daha fazla hassasiyet için kalemi yuvarlayabilecek. Yenilenen cihaz, kayıp Apple Pencil'ları bulmayı kolaylaştıracak çünkü Find My uygulaması ile uyumlu olacak.

İlgili Haberler