Altın güçlenen doların etkisiyle geriledi

Altın güçlenen doların etkisiyle geriledi

Güçlü istihdam verileriyle dolar yükselirken altın değer kaybetti.

A+A-

ABD ekonomisinin ve istihdam piyasasının dirençli olduğuna dair işaretlerin faiz oranlarının yükseleceğine dair korkuları artırmasıyla altın fiyatları Perşembe günü geriledi

Sarı metal son iki günde yaklaşık 30 dolar değer kaybetti ve Aralık vadeli işlemler, özel sektör istihdamının Temmuz ayında beklenenden önemli ölçüde daha fazla arttığını gösteren verilerle birlikte ons başına 2.000 dolar seviyesinden daha da uzaklaştı. 

ABD'de Cuma günü açıklanacak olan resmi tarım dışı istihdam verisi öncesindeki istihdam verisi doları güçlendirdi ve güçlü işgücü piyasasına ilişkin endişeleri artırdı. Dolardaki güçlenme çoğu metal fiyatını aşağı çekti.

Spot altın ons başına 1.935,41$'da yatay seyrederken, vadeli altın kontratları %0,2 düşüşle 20:51 ET (00:51 GMT) itibariyle ons başına 1.970,75$'a geriledi. 

Altın, ABD'nin not indiriminin ardından pek ilgi görmedi, dolar güçlü 

Fitch'in ABD'nin kredi notunu düşürmesi diğer finans piyasalarında riskten kaçınma eğilimini artırsa da sarı metal çok az güvenli liman talebi gördü. 

Yükselen faiz oranları külçe altın tutmanın fırsat maliyetini artırıyor ve yatırımcıların altın yerine güvenli liman olarak doları tercih etmesine neden oluyor.

Çin'in teşvik umutları azalırken bakır baskı altında 

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları, doların gücü ve daha fazla Çin teşviğine ilişkin iyimserliğin azalmasının etkisiyle bu hafta keskin bir düşüş yaşadı.

Bakır vadeli işlemleri son üç seansta %4 düştükten sonra pound başına 3,8468$'da yatay seyretti. 

Çinli yetkililer ekonomi için daha fazla politika desteği sunma sözü verirken, söz konusu önlemlerin nasıl uygulanacağına dair yetersiz ayrıntılar sundular. Ülkeden gelen ekonomik veriler de ticari faaliyetlerdeki düşüşün devam ettiğine işaret etti.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler