Altın, gümüş, platin ve paladyumda fiyat beklentisi

Altın, gümüş, platin ve paladyumda fiyat beklentisi

Troy Kıymetli Maden’e göre FED'in şahin politikasını sürdürme arzusu altına satış baskısı olarak yansıyor

A+A-

Troy Kıymetli Maden’in kıymetli madenler piyasası bülteni şu şekilde.

Altın geçtiğimiz haftayı kayıpla tamamlayarak iki hafta sonra kırmızıya dönmüş oldu. 1940 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan sarı maden, hafta boyu satış baskısından kurtulamadı. Geçtiğimiz hafta artan petrol fiyatları neticesinde altının üzerinde satış baskısı artarken, diğer taraftan PMI verileri takip edildi. ABD ekonomisinin henüz yavaşlamadığına dair veriler gelmeye devam ederken FED'in şahin politikasını sürdürme arzusu altına satış baskısı olarak yansıyor. Geçtiğimiz haftayı 1919 dolar/onstan tamamlayan sarı maden, yüzde 1,1 kaybı hanesine yazdı. Bu hafta açıklanacak olan enflasyon verisi ve perakende satışları verileri piyasaların odağında olacak, FED'in doğrudan politikalarını etkileyecek bu iki veri altın fiyatlarına doğrudan etki edecek.

Gümüş geçtiğimiz hafta yaşadığı yüzde 5'in üzerindeki kayıpla dikkatleri üzerine çekti. Haftaya 24,18 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaza maden, hafta içinde 23 dolar/onsun altına inerek 22,92 dolar/onstan yüzde 5,2 haftalık kapanış yapmış oldu.

Platin geçtiğimiz hafta yaşadığı kayıpla haftanın en çok değer kaybeden kıymetli madeni olurken, son üç haftanın en düşük seviyesinden kapanış yaşamış oldu. 964 dolar/onstan seansa başlayan platin, 896 dolar/onstan haftalık kapanış yaparak yüzde 7 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum da diğer kıymetlilerle benzer şekilde satıcılı bir haftayı geride bırakarak kırmızıdan kaçamadı. 1216 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum,1195 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,8 kayıpla üst üste dördüncü haftayı da kayıpla tamamladı.

İlgili Haberler