Altının ons fiyatı 3 bin dolar olur mu?

Altının ons fiyatı 3 bin dolar olur mu?

Gram altının fiyatı 2 bin TL civarında seyrederken, ons altın fiyatı ile ilgili yapılan tahminler yatırımcısını heyecanlandırıyor. Citi, altının ons fiyatını 3 bin dolara çıkabileceğini söylüyor.

A+A-

Gram altında, dolar kurunun genel desteği sürüyor. Altın onsun da yukarı tepki göstermesi de gram altının diğer taraftan yükselmesini sağladı. Gram altın kısa vadeli yükselen trendde hareket ediyor. 2015 TL’nin üzerinde 2033 TL olan tarihi zirve seviyesine doğru yükseliş gösterebilir. 2000 TL ise destek olarak korunuyor. Peki altı fiyatlarındaki beklenti ne?

Altın piyasası 2.000 dolar/ons seviyesinin üzerinde kritik bir destek bulsa da, önemli bir yükseliş ivmesinden yoksun; ancak ABD bankası Citibank değerli metal için hala önemli bir potansiyel görüyor.

Citi'nin Kuzey Amerika emtia araştırmaları başkanı Aakash Doshi, altın fiyatlarının önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde ons başına 3.000 dolara ulaşma ihtimali olduğunu söyledi.

Ancak bu Citi'nin boğa senaryosu ve baz senaryosu biraz daha sınırlı. Citi, değerli metalin 2024'ün ikinci yarısında ortalama 2.150 dolar olacağını öngörüyor. Doshi, altının 2024 yılının sonuna doğru yeni bir rekora ulaşabileceğini söyledi.

Doshi, yükseliş görünümündeki en büyük jokerin merkez bankalarından gelen güçlü talep olduğunu söyledi. Ülkeleri ABD'den uzaklaşmaya iten küreselleşme eğiliminin hızlanmasının dolar için bir güven krizine yol açabileceğini ve merkez bankalarını altın alımlarını yoğunlaştırmaya sevk edebileceğini ifade etti.

Doshi, merkez bankalarının altın alımlarını iki katına çıkarması halinde, piyasadaki en önemli talep kaynağı olarak mücevher piyasasına rakip olacaklarına dikkat çekti. Küresel mücevher piyasası, küresel altın talebinin yaklaşık %50'sini oluşturuyor.

 

İlgili Haberler