Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 4 milyar doların üzerinde hisse sattı

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 4 milyar doların üzerinde hisse sattı

Jeff Bezos, Amazon'daki hisselerinde daha fazla satış yaparak son günlerdeki satışların toplam değerini 4 milyar doların üzerine çıkardı.

A+A-

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, son günlerde yaptığı hisse senedi satışlarıyla toplam satış değerini 4 milyar doların üzerine çıkardı. Bezos'un bu hamlesi, Washington'da karşılaşacağı olası bir vergi mükellefiyeti nedeniyle olup olmadığı konusunda spekülasyonlara yol açtı.

Bezos, 1994 yılında kurduğu Amazon'da bu ay 24 milyon hisse senedi sattığını açıkladı.

Bezos, en son 2021 yılında Amazon hissesi satmıştı. Firmamın yönetim kurulu başkanı olan Bezos, geçen yıl Washington eyaletindeki Seattle'dan Florida eyaletindeki Miami'ye taşındı. Bu taşınma sayesinde Bezos, son satıştan elde ettiği kazançlar için herhangi bir vergi ödemeyecek.

Bezos'un bu hamlesi, Washington'da karşılaşacağı olası bir vergi mükellefiyeti nedeniyle olup olmadığı konusunda spekülasyonlara yol açtı. Washington eyaleti, büyük hisse senedi satışları için yeni bir vergiyi onayladı. Bu vergiye göre, eyalette hisse senedi ya da diğer uzun vadeli yatırımların satışından elde edilen 250.000 doların üzerindeki kazançlar %7 oranında vergilendiriliyor.

Bezos hala Seattle'da yaşıyor olsaydı, sattığı 4 milyar dolar değerindeki hisse senedi için yaklaşık 280 milyon dolar vergi ödemek zorunda olacaktı.

İlgili Haberler