Apple AirPods Extreme ismini doğmadan öldürdü

Apple AirPods Extreme ismini doğmadan öldürdü

Apple'ın Ekim 2019'da AirPods Pro'yu duyurmasından önceki aylarda şirket kablosuz kulaklıkların adını AirPods Extreme olarak değiştirmeyi düşündü, ancak bu ismi kullanmaktan son anda vazgeçti ve bu ismi doğmadan öldürdü.

A+A-

MacRumors tarafından elde edilen dahili bilgilere göre AirPods Extreme ismi Apple'ın liderlik ekibinin en az bir üyesi tarafından gündeme getirildi, ancak birçok çalışanın değişikliğe itiraz etmesinin ardından şirket nihayetinde AirPods Pro markasıyla ilerlemeye karar verdi.

Apple geçmişte, Mac'ler için ilk kez 2003 yılında piyasaya sürülen ve artık üretilmeyen AirPort Extreme yönlendirici ve kablosuz kartı için "Extreme" markasını kullanmıştı.

Sonuçta AirPods Pro adı, Apple'ın çeşitli ürün serileri için kullandığı marka ile daha tutarlı. AirPods'a ek olarak, Apple iPhone, iPad ve Mac'in hem normal hem de Pro sürümlerini sunuyor ve muhtemelen gelecekte Apple Vision Pro kulaklığın normal bir sürümü de olacak. Bununla birlikte, Apple yıllar boyunca AirPods Max ve Apple Watch Ultra gibi üst düzey ürünler için birkaç farklı son ek isim daha kullandı.

Apple, Eylül 2022'de ikinci nesil AirPods Pro'yu piyasaya sürdü ve bir yıl sonra kulaklıkları USB-C şarj kutusu ve birkaç başka özellikle güncelledi. Üçüncü nesil AirPods Pro'nun 2025 yılında piyasaya sürüleceği söyleniyor.

İlgili Haberler