Apple AirPods Pro Max 2 resmen geliyor! İşte özellikleri

Apple AirPods Pro Max 2 resmen geliyor! İşte özellikleri

Apple, gelişmiş kablosuz kulak üstü kulaklık modeli AirPods Pro Max'e yeni bir model daha kazandırmaya hazırlanıyor.

A+A-

AirPods Max, halen Apple'ın ürün gamında bulunan en eski AirPods ürünü. Apple'ın Aralık 2020'de AirPods Max'i piyasaya sürmesinin üzerinden neredeyse üç yıl geçti ve ancak son zamanlarda Apple'ın gelecek yıl yeni nesil bir model planladığına dair söylentiler duymaya başladık.

İyi bağlantılara sahip Bloomberg muhabiri Mark Gurman'a göre Apple, AirPods Max'in yeni bir versiyonunu 2024'ün sonlarında tanıtacak.

İşte Apple'ın premium kulak üstü kulaklıklarının yeni versiyonundan beklediklerimiz ve AirPods Max 2 için görmeyi umduğumuz ancak henüz doğrulanmamış bazı potansiyel özellikler:

2024 AirPods Max: Ne değişecek?

USB-C

Gurman'a göre Apple, mevcut nesil AirPods Max'te bulunan Lightning portunu bir USB-C portuyla değiştirecek. Bu, kulaklıkların Avrupa yönetmeliklerine uygun olmasını sağlayacak ve şirketin AirPods serisine tutarlılık getirecek.

Bu elbette AirPods Max 2'nin Lightning - USB-C kablosu yerine USB-C - USB-C şarj kablosu ile birlikte geleceği anlamına geliyor. Apple'ın ayrıca kullanıcıların AirPods Max 2'yi 3,5 mm ses bağlantı noktalarına takabilmeleri için bir USB-C - 3,5 mm ses aksesuar kablosu sunması gerekecek.

Bluetooth 5.3

Bluetooth 5.3 spesifikasyonu AirPods Pro 2, iPhone 15 serisi ve en yeni Apple Watch modellerinde halihazırda bulunabiliyor. Ayrıca 2023 yılında piyasaya sürülen tüm Mac modelleri tarafından da destekleniyor. Bu nedenle ikinci nesil AirPods Max'in de benzer şekilde en yeni Bluetooth standardına sahip olması neredeyse kaçınılmaz.

Bluetooth 5.3, kablosuz bağlantının güvenilirliğinin yanı sıra enerji verimliliğini de artırabilecek geliştirmeler içeriyor. Spesifikasyon ayrıca LE Audio'yu da içeriyor, ancak Apple henüz cihazlarında LE Audio desteğini uygulamış görünmüyor.

Yeni Renkler

Bloomberg'in Ekim 2023 tarihli bir raporuna göre Apple, ikinci nesil AirPods Max'i yeni renklerle sunacak. Ancak bu renklerin neler olabileceği şu anda bilinmiyor.

AirPods Max şu anda Uzay Grisi, Gümüş, Yeşil, Gök Mavisi ve Pembe renklerde mevcut olsa da, değiştirilebilir kulak yastıkları birçok renk kombinasyonuna izin veriyor. Apple, bağımsız kulak yastıklarını çift başına 69 dolara satıyor.

Son söylentiler, AirPods Max 2 için başka büyük bir değişiklik beklenmediğini gösteriyor, ancak Apple'ın planları şu an ile 2024'ün sonlarında piyasaya sürüldükleri zaman arasında her zaman değişebilir. 

H2 Çip

AirPods Max 2'nin, Apple'ın özellikle kulaklıklar için tasarladığı özel silikon çipi H2 çipine sahip olması makul görünüyor. H2 çipi, mevcut nesil AirPods Pro'da ses kalitesini artırmak için gelişmiş hesaplamalı ses sağlıyor ve daha iyi enerji verimliliği ile pil ömrünü iyileştiriyor.

H2 çipinin AirPods Pro ile tanıtılmasına rağmen, Gurman'ın son raporu Apple'ın şu anda teknolojiyi AirPods Max 2'ye dahil etmeyi planlamadığını gösteriyor; bu da kulaklıkları Adaptive Audio, Personalized Volume ve geliştirilmiş gürültü engelleme ve pil ömrü gibi H2'ye özgü özelliklerden mahrum bırakacak.

İlgili Haberler