Yeni Apple AirPods Max hayal kırıklığı yaratacak

Yeni Apple AirPods Max hayal kırıklığı yaratacak

Gelecek yıl çıkacak yeni AirPods Max'in AirPods Pro özelliklerinin gerisinde kalacağı ve H2 çipten yoksun olacağı söyleniyor.

A+A-

Mevcut AirPods Max kulaklıklar Aralık 2020'deki tanıtımlarından bu yana revize edilmemişken, AirPods Pro donanım ve yazılımda birden fazla güncelleme gördü.

Bloomberg daha önce Apple'ın AirPods Max'i önümüzdeki yılın sonlarına doğru USB-C ve yeni renk seçenekleriyle güncelleyeceğini bildirmişti. AirPods Pro'nun özelliklerinin de bu dönemde güncelleneceğini düşünmüştük. Ancak görünüşe göre durum böyle olmayacak.

Bloomberg yazarı Mark Gurman'ın Power On bülteninin son sayısında, Apple'ın AirPods Max için önemli bir güncelleme planlamadığını bildiriyor. Aslında, şu anda o kadar küçük olacak ki nesil numarası bile değişmeyecek. Gurman, Apple'ın planlarının 'muhtemelen' değişebileceğini belirtiyor.

Bununla birlikte, şu anda donanım yenilemesinin itici motivasyonu sadece kulaklık gibi aksesuarları şarj etmek için USB-C kullanımını zorunlu kılan Avrupa Komisyonu düzenlemelerine uymak olacak gibi görünüyor. Şu anda AirPods Max, Apple'ın tescilli Lightning bağlantı noktasına sahip.

Gurman, gelecek güncellemeyi Apple'ın Eylül ayında tanıttığı ve 2. nesil Lightning AirPods Pro ile aynı dahili yonga setine sahip olan USB-C AirPods Max revizyonuyla karşılaştırıyor.

Eğer doğruysa, bu AirPods Max'in H2 değil H1 çipi tarafından desteklenmeye devam edeceği anlamına geliyor. Bu da AirPods Pro'nun bu yıl iOS 17 ile aldığı Uyarlanabilir Ses, Konuşma Farkındalığı, Kişiselleştirilmiş Ses Seviyesi ve 'Siri' uyandırma sözcüğü desteği gibi gelişmiş yazılım özelliklerini destekleyemeyeceği şeklinde yorumlanabilir.

Apple'ın 550 dolarlık kulaklıklarında başka iyileştirmeler bekleyen müşteriler de şarj kutusunun tasarımında herhangi bir değişiklik yapılmaması, Hassas Bulma için U1 çipinin olmaması ve daha fazlası nedeniyle hayal kırıklığına uğrayacak gibi görünüyor.

İlgili Haberler