Apple akıllı saat satışlarında ciddi düşüş

Apple akıllı saat satışlarında ciddi düşüş

Samsung, Galaxy Watch 4 serisinin piyasaya sürülmesi ile birlikte akıllı saat pazarında yükselişe geçti. Liderliği hala elinde bulunduran Apple'ın ise pazar payı %10 geriledi.

A+A-

Counterpoint Research araştırma şirketi, global akıllı saat pazarına ilişkin son verileri yayınladı. Bu yılın üçüncü çeyreğini kapsayan rapor, küresel akıllı saat sevkiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre %16 arttığını gösteriyor.

Liderlik yarışı

Galaxy Watch 4 serisinin piyasaya sürülmesi ile Samsung, üç aylık sevkiyatlarda en yüksek rakama ulaştı. Güney Koreli dev Apple ile arasındaki farkı kapatarak Huawei'den ikinciliği aldı. Şirket bu seride Tizen yerine Android tabanlı Wear OS kullanarak uygulama ekosistemini genişletmişti.

Apple hala liderliği elinde bulunduruyor. Ancak Cupertinolu şirketin pazar payı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %10 azaldı. Üçüncü sırada Amazfit var. Avrupa'da popülaritesi hızla artan marka giyilebilir cihaz sektöründe iyi bir performans gösteriyor.

Hint markaları hızlı yükseldi

Analistlere göre üçüncü çeyreğin en çarpıcı olayı Hint markalarının hızlı yükselişiydi. Hindistan pazarında sırasıyla 1'inci ve 2'inci sırada yer alan Noise ve boAt, önceki çeyreğin iki katından fazla satış gerçekleştirdi.