Apple, Amazon, Snowflake,  Moody's ve Visa hisselerini kim neden topluyor?

Apple, Amazon, Snowflake, Moody's ve Visa hisselerini kim neden topluyor?

Warren Buffett'ın portföyünde, uzun vadeli yatırımcılar için değer yaratma potansiyeline sahip birçok hisse senedi bulunmaktadır. Bu hisse senetlerini, çeşitlendirilmiş portföyünüze eklemeyi ve Buffett'ın kendisi gibi yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.

A+A-

Warren Buffett dünyanın en ünlü uzun vadeli yatırımcısı olabilir. Onlarca yıl süren verimli bir yatırım kariyeri sayesinde dünyanın en zengin insanlarından biri haline geldi. Sırrı ne mi? Uygun (ya da daha iyi) fiyatlarla harika şirketler bulmak ve onları elinde tutmak.

En sevdiği şirketler, zaman içinde serbest nakit akışı adı verilen daha fazla nakit kar üretebilen şirketler. Serbest nakit akışı genellikle Buffett'ın sevdiği hisse geri alımlarına ve temettülere yol açar.

Buffett'ın basit işletmelere yakınlığı biliniyor ancak zaman zaman teknoloji sektörüne de giriyor. Bu hisse senetlerini çeşitlendirilmiş portföyünüze eklemeyi düşünün ve Buffett'ın kendisi gibi yatırım yapın.

1. Snowflake

Bulut bilişim veri şirketi Snowflake , Buffett'ın en yeni pozisyonlarından biri. Holding şirketi Berkshire Hathaway, 2020'de halka açıldığında şirketin halka arzına katıldı. Snowflake, işletmelere verileri depolamak, düzenlemek, analiz etmek ve paylaşmak için bulut tabanlı bir platform sağlayan bir SaaS şirketidir.

Snowflake, müşteri kullanımına dayalı olarak para kazanıyor ve toplum zaman içinde daha fazla veri oluşturdukça potansiyel olarak büyümenin habercisi oluyor. Bu, gelecek için potansiyel bir seç ve kürekle tarzı yatırımdır. Şirketin serbest nakit akışı gelirle birlikte artmaya başladı ve yönetim şimdiden bir hisse geri alım programı açıkladı. Snowflake büyümeye devam ettikçe yatırımcılar daha fazla nakit akışı görecektir.

 

 

2. Apple
Çoğu insan iPhone üreticisi Apple'ı yakından tanıyor. Bugün dünya çapında 1,4 milyardan fazla iPhone kullanıcısı var. Apple onlarca yıldır dikkate değer bir yatırım olsa da, Buffett 2016 yılında hisselere hücum etti çünkü hissede değer gördü. Bu karar harikaydı çünkü o zamandan bu yana Berkshire Hathaway'in en büyük yatırımı haline geldi.

Apple bugün de baskın konumunu koruyor; devasa kullanıcı tabanı, abone hizmetleri ve aksesuarlar gibi tamamlayıcı gelir akışlarını büyütmesine yardımcı oluyor. Elde edilen serbest nakit akışı, çoğu şirketin toplam satışlardan elde ettiğinden daha fazla. Apple son on yılda hisse sayısını %38 düşürmek için milyarlarca dolar harcadı.  Görünüşe göre Apple, insanların artık Apple'ın en son yeniliklerini satın almak için sıra beklemeyeceği güne kadar uzun vadede güvenli bir bahis.   

.

3. Amazon
E-ticaret, öncelikle Amazon'un yükselişi sayesinde birçok tüketici için bir yaşam biçimi haline geldi. Berkshire Hathaway bugün şirketin hisselerine sahip olsa da, Buffett daha önce satın alması gerektiğini kabul etti. Hisse senedi, halka arzdan bu yana 10.000 doları 12,8 milyon dolara dönüştürerek gelmiş geçmiş en büyük yatırımlardan biri oldu.

İşin sırrı ne? Amazon, Amazon Web Hizmetleri, Prime ve reklam segmenti gibi yeni işletmeler kurmak için nakit kârını agresif bir şekilde yeniden değerlendiriyor. Bu büyüme fırsatlarının hala sıkılacak suyu var. Hisse senedinin en iyi yatırım getirileri geride kalmış olabilir - ne de olsa piyasa değeri bugün 1,3 trilyon dolar. Ancak, yenilik yapma ve yeni işletmeler kurma konusundaki kanıtlanmış yeteneği, uzun vadeli yatırımcılar için değer yaratmaya devam etmelidir.

 

4. Moody's
Buffett basit işleri sever ve Moody's Corporation bu tanıma uyuyor. Şirket, S&P Global ile birlikte hakim olduğu bir sektör olan kredi derecelendirmeleri ve araştırmaları yoluyla küresel piyasaları analiz ediyor. Bunu dünya şirketlerinin kredi notu olarak düşünebilirsiniz. Moody's'in kredi piyasalarındaki otoritesi, şirketler büyümeyi ve diğer girişimleri finanse etmek için sürekli borçlandıkça işlerini kolaylaştırıyor. Berkshire Hathaway 20 yılı aşkın bir süredir hisse senedine sahip.

Yatırımcılar şirketin cazip kâr marjlarına bayılacaklar; Moody's 5,5 milyar dolar gelirle 1,6 milyar dolar serbest nakit akışı yarattı, bu da %29'luk sağlıklı bir dönüşüm oranı demek. Yönetim bu nakdi alıyor ve hisselerini geri satın alıyor. Hisse sayısı son on yılda yaklaşık %15 düşerek hisse başına kazancın (EPS) artmasına yardımcı oldu. Bu, devam etmesi gereken kazanan bir formül.

5. Visa
Büyük sektörlere hükmeden küçük gruplardan bahsetmişken, Visa (V %0,67) ödemeler sektöründe benzer bir konuma sahiptir. Dünyanın en büyük ödeme ağı olan Visa, Visa markalı banka veya kredi kartınızı her okuttuğunuzda tüccarlar ve finans kurumları arasında bağlantı kurar ve para taşır. Visa'yı dünyanın finansal gişesi olarak düşünebilirsiniz; Buffett'ın satın aldığı ve 2011'den beri sahibi olduğu basit ama güçlü bir işletme.

Visa aynı zamanda çok kârlı, her bir gelir dolarının 0,58 dolarını nakit akışına dönüştürüyor. Bu da şirketin temettü ödemesine ve hisse senetlerini yutmasına yardımcı olarak yatırımcılar için piyasayı yenen getiriler yaratıyor. Visa, özellikle gelişmekte olan pazarlardaki insanlar nakit ödemelerden uzaklaştıkça önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edecektir.

İlgili Haberler